Dün Bilgi Üniversitesi öğrencileri Reyhanlı'da yaşanan patlamalardan dolayı bu hafta okullarında yapılacak 'mayfest' şenliğinin iptal edilmesi için okul Öğrenci Birliği ile görüştü. Öğrenci Birliği’nin yanıtı ise, “santrale bomba düşmediği sürece iptal etmemiz söz konusu değil” oldu.

SoLportal'ın haberine göre, Reyhanlı’da yaşanan saldırı sonrası okulda yapılacak Bahar Şenliği’nin iptalini isteyen öğrenciler, “Öncelikle hepimiz çok üzüldük. Ama kurumsal düşünmek gerekiyor, birçok kişinin bu işten çıkarı var. Ayrıca bahar şenlikleri üniversitelerin en büyük organizasyonlarıdır bu yüzden santrale bomba düşmediği sürece iptal etmemiz söz konusu değil” yanıtı aldı.

Öğrencilerin ısrarı üzerine talebin yetkililere iletileceği söylense de bugün üniversite şenliği başladı.

Bunun üzerine Bilgi Üniversitesi’nde Fikir Kulüpleri Federasyonu’na bağlı öğrenci kulüpleri şenlik alanı dışına masa açarak yapılan etkinliklere tepki gösterdi.

Bilgi Üniversitesi’nin "şenliklere devam" şeklindeki skandal kararı burada bitmezken, şenliği protesto eden FKF’li öğrencilerin yanına sivil polisler geldi. Polisler öğrencileri engellemeye çalışırken, “herhangi bir örgütle ilişkisi olup olmadığını" sordu.

Öğrencilerin fotoğraflarını çeken sivil polislerle öğrenciler arasında bir süre devam eden tartışma polislerin okuldan ayrılması ile sona erdi.

FKF’li öğrencilerin şenliklere tepkisi sürüyor.