Birleşik Haziran Hareketi'nin Laik ve Bilimsel Eğitim için 13 Şubat'ta ülke çapında gerçekleştirileceği eğitim boykotuna sanatçılardan destek geldi.

Birgün’de yer alan habere göre, Menderes Samancılar ve Şebnem Gürsoy'un da arasında bulunduğu sekiz sanatçı laik ve bilimsel eğitim için, zorunlu din derslerine karşı yapılacak uyarı boykotuna katılacaklarını açıklayarak Türkiye halkını boykota katılmaya çağırdı.

13 Şubat'ta gerçekleşecek olan boykot için sanatçıların mesajları ise şöyle:

Mazlum Çimen – Müzisyen: Laik ve bilimsel bir eğitim için, çocuklarımızın geleceği için, çağdaş bir toplum oluşması için 13 Şubat boykotunu destekliyorum.

Şebnem Gürsoy – Oyuncu: Bilimsel ve laik bir eğitim için çocuklarımızın aydınlık geleceği için 13 şubatta yapılacak olan eğitim boykotunu destekliyorum . Zorunlu din dersleri ve okulların imam hatiplere dönüştürülmesini kabul etmiyorum.

Orhan Alkaya – Oyuncu: Bilimsel ve laik eğitim için 13 Şubat boykotunu destekliyorum.

Arzu Gamze Çelik –Oyuncu: Laik ve bilimsel bir eğitim için 13 Şubat’ta boykottayız.

Beyti Engin – Oyuncu: Bilimsel ve laik bir eğitim için 13 Şubat’ı destekliyorum.

Menderes Samancılar – Oyuncu: Laik ve bilimsel eğitimi destekliyorum. 13 Şubat’taki boykota sizi de bekliyoruz, siz de destek verin.

Muhammed Uzuner – Oyuncu: Laik ve bilimsel eğitim için 13 Şubat’ta boykottayız.

Bülent Çolak – Oyuncu: 13 Şubat’taki boykota herkesi çağırıyorum ve destekliyorum. Çünkü, oğlumun zorunlu din dersi görmesini istemiyorum. Gerek yok, zorla güzellik olmaz. Teşekkürler.