Ankara Üniversitesi Rektörlüğü, Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne (Mülkiye) giren polise tepki gösteren akademisyenler hakkında soruşturma başlattı

Ankara Üniversitesi’ndeki vize haftasında, kampüse giren polis, Mülkiye bahçesindeki öğrencilere gaz fişeği atmıştı. Polisin attığı gaz fişeklerinden biri, akademisyenlerden birinin cebine girmiş ve durumdan haberi olmayan akademisyenin katıldığı konferans sırasında patlamıştı.

Mülkiye’de, polisin tavrı nedeniyle vize haftasında eğitime 1 gün ara verilmiş ve Mülkiye’nin istifa eden dekanı Prof. Dr. Serpil Sancar polis şiddetine karşı dayanışma çağrısı yapmıştı. Ancak Prof. Dr. Serpil Sancar ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Burcu Yıldız bu durum karşısında istifa etmişlerdi.

Polisle ilgili herhangi bir işlem yapmayan Rektörlük, polise tepki gösteren öğretim elemanlarına da soruşturma açtı. Prof. Dr. Ayhan Yalçınkaya, Yrd. Doç. Dr. Barış Ünlü ve araştırma görevlileri Onur Can Taştan ile Hasan Pekdemir hakkında açılan soruşturmanın gerekçesi ise ’emniyet görevlileriyle tartışmak ve engellemek’ olarak açıklandı.

Kaynak: ZETE