ÖSYM’den yapılan yazılı açıklamaya göre, 24 Mart’ta yapılacak 2013-YGS’ye katılacak adaylardan, nüfus cüzdanı olmadığı veya nüfus cüzdanında TC kimlik numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava katılamayacak durumda olan adaylar için, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce il veya ilçe nüfus müdürlükleri pazar günü saat 07.00-10.15 arası açık tutulacak.

Akşam'ın haberine göre, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında TC kimlik numarası, soğuk damga veya fotoğrafı bulunmayan 2013-YGS adaylarının, kimlik belgesi nedeniyle sınavda bir hak kaybına uğramamaları, mağduriyet yaşamamaları için sınav kurallarına uygun kimlik belgelerini edinerek sınava girmeleri gerekiyor.

ADAY ŞİFRELERİYLE ERİŞECEKLER

Bu kapsamda; kayıp veya değiştirme nedeniyle nüfus cüzdanı almak için nüfus müdürlüğüne başvuran adaylar, nüfus müdürlüğü personeliyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinde yer alan 2013-ÖSYS başvuru bilgilerine TC kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişecek.

SORULARA DOĞRU YANIT VERİRSE

Nüfus cüzdanı talep eden adayla MERNİS veri tabanındaki kişi kaydı ve ÖSYS aday işlemleri sisteminde başvuru bilgileri bulunan adayın kimlik bilgilerinin ve fotoğrafın karşılaştırılması sonucunda bilgilerin bire bir tutması, fotoğrafın aynı kişiye ait olduğunun tespiti ve müdürlük personeli tarafından sorulacak sorulara olumlu cevap verilmesi halinde ilgiliye nüfus cüzdanı tanzim edilecek.

ADAYIN YANINDA NELER OLMALI

ÖSYS aday işlemleri sisteminden alınan belge dökümüyle ilgilinin ehliyet, pasaport, uluslararası aile cüzdanı ve memur kimlik kartı gibi belgelerden birisini ibraz etmesi halinde ibraz edilen belge fotokopisi sistemden alınan nüfus cüzdanı talep belgesine eklenerek dosyasında saklanacak. Adayın yanında, üzerinde TC kimlik numarası ile fotoğrafı bulunan ve resmi onay olan özel bir kimlik belgesinin ve 2 fotoğrafının olması işlemlerin daha kolay ve hızlı olmasını sağlayacak.