Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, okullardaki kıyafet düzenlemesi konusuna ilişkin açıklama yaptı.

Avcı, "Yönetmeliğe göre, özel okullarda velilerin yüzde 60'ı (biz formayla devam edelim) derse, formayla devam edebiliyorlar. Devlet okullarında da aynı şeyin olmaması için bir neden yok" dedi.

Meclis'te kendisine, Sivas'ta ve Tokat'taki velilerin, gelecek yıl eğitime formayla devem etmek istedikleri kararının anlatıldığını belirten Avcı, şunları kaydetti:

"Bu konuda bir müeyyide uygulanacak mı diye konuyu bana sordular. Bununmüeyyidesi olmaz dedim. Biz serbest kıyafet dedik. Serbest kıyafet demek, serbest seçim hakkı demektir. Yani velilerin seçim hakkı. Veliler eğer toplanıp (Biz şöyle bir forma üzerinde devam edelim) diye bir karar alırlarsa, devam ederler. Bunda hiçbir sakınca yok. Serbest kıyafetten geri adım değil, serbest kıyafetinseçeneklerini genişletmek anlamında rahatça seçimlerini yapabilirler. Zorla (formayla devam edeceksiniz, şu formayı giyeceksiniz) diye ne Milli Eğitim Bakanlığı'nın ne de bir başkasının dayatması doğru olmaz. Ama insanlar seçim haklarını kullanarak, özgür iradeleriyle böyle bir tercih yaptıklarında kimsenin diyecek bir şeyi olmaz."