Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'ndeki Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Demirel'e, üyesi bulunduğu Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası'nın (Eğitim-Sen) bastırdığı takvimi odasının duvarına astığı gerekçesiyle, 'ihtar cezası' verildi.

Gazipaşa Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Demirel hakkında Eğitim-Sen'in 2013 yılı takvimini makam odasına astığı gerekçesiyle geçen ay soruşturma açıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sendikalarla ilgili duyuru, afiş, takvim ve amblemlerin öğretmenler odasındaki pano dışında bulunmaması gerektiğine yönelik genelgesini anımsatarak, Müdür Demirel'in 7 gün içinde savunmasını vermesi istendi.

Demirel, sendikanın bastırdığı takvimin odasına asılmasında sakınca olmadığını kaydetti.

Müfettişlerin soruşturması sonucu Müdür Hüseyin Demirel'in savunması 'yetersiz bulunarak' 'ihtar cezası' verilmesi kararlaştırdı. Cezaya ilişkin tebligat, Müdür Hüseyin Demirel'e bildirildi.

EĞİTİM-SEN İTİRAZ ETTİ

Eğitim-Sen Antalya Şubesi Başkanı Nurettin Sönmez, Merkez Müdürü Demirel hakkında demokratik hakkını kullandığı için soruşturma açılması ve cezalandırılmasının hukuka aykırı olduğunu belirtti.

Nurettin Sönmez, diğer illerin milli eğitim müdürlüklerinin bu yönde bir genelgesi olmadığını kaydederek, hukuka aykırı uygulamalarla Eğitim-Sen üyelerine tuhaf soruşturma ve ardından verilen cezalarla baskı uygulandığını söyledi.

Cezanın derhal geri çekilmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne itiraz ettiklerini belirten Sönmez, ceza geri çekilmezse Eğitim-Sen olarak konuyu yargıya taşıyacaklarını açıkladı.

TAKVİMDE NELER VAR?

Soruşturmaya konu olan takvimde "Örgütlü toplum, demokratik Türkiye, insanca yaşam" başlığı altında kalem, defter, araba, top, müzik enstrümanları gibi çeşitli nesnelerin karakalem çizimleri bulunuyor.

Sayfalarda, "Sanatı özgür bırakan bir eğitim için", "Özgür ve yaratıcı kuşaklar için", "Nitelikli ve bütünlüklü bir eğitim için", "Yaşanabilir bir dünya için", "Bilimsel bir özgürlük için" gibi sloganlar yer alıyor.