İstanbul Beyoğlu'nda imam hatibe dönüştürülen Güner Akın Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde önceki gün Anadolu Gençlik Derneği ‘seminer’ düzenledi. Sohbet ve ilahilerin ardından 9. sınıf öğrencilerine tanışma ve değerlendirme anketi de dağıtıldı. “Anadolu Gençlik Derneği'nin ileride düzenleyeceği seminerlere katılır mısınız?” sorusu yöneltilen öğrencilerin, doldurdukları formları okul idaresine teslim etmesi dikkat çekti.

ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİNE...

Güner Akın Sağlık Meslek Lisesi öğrenci ve velileri, okulun imam hatibe dönüştürülmesine karşı 2013-2014 eğitim öğretim yılında mücadele etti. Veliler, okulun 500 metre ötesinde kapalı havuzu, yemekhane ve yatakhaneye sahip Beyoğlu İmam Hatip Lisesi'nin bulunduğunu ve eğitim politikalarının gerçek ihtiyaçlar üzerinden değil siyasal tercihler üzerinden yapıldığını savunuyordu.

Bu yıl Anadolu imam hatip lisesine dönüştürülen okulun 340 olan kontenjanı 540’a çıkarıldı.

Çevre okullardan getirilen 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileriyle beraber yeni eğitim-öğretim yılı başladı. Okulun teneffüs zilleri namaz saatlerine göre ayarlandı. Spor salonu ve tiyatro sahnesi de mescide çevrildi.

Evrensel'den Tolga Alp Turgut'un haberine göre; okulun eğitiminde gelinen son noktada ise Anadolu Gençlik Derneği seminer adı altında 9. sınıf öğrencilerine vaaz verildi. Önceki gün iki ders saati boyunca okulun bodrum katındaki mescitte gerçekleşen seminerde dini sohbetler yapıldı, ilahiler söylendi.

Saadet Partisi İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Enver Ertürk ve beraberindeki bir kişinin gerçekleştirdiği seminerin sonunda öğrencilere tanışma ve değerlendirme anketi dağıtıldı.

“Anadolu Gençlik Derneğinin daha önce herhangi bir programına katıldınız mı?” şeklinde başlayan formda öğrencilerden, “Anadolu Gençlik Derneğinin ileride düzenleyeceği seminerlere katılır mısınız?” ve “Beyoğlu Anadolu Gençlik Derneğinin düzenleyeceği etütlere katılmayı düşünür müsünüz?” sorularını yanıtlamaları ve anketleri okul idaresine teslim etmeleri istendi.