Yargıtay, ODTÜ'de Başbakan Erdoğan'ı protesto ettiği için yargılanan için yargılanan ve beraat eden 26 öğrenci hakkında verilen beraat kararını bozdu.

ODTÜ'de binlerce öğrenci Erdoğan'ın gelişini protesto etmiş, polisin saldırması üzerine çatışmalar çıkmıştı. Bu sırada gözaltına alınan 26 üniversiteli hakkında dava açılmış, ancak beraatle sonuçlanmıştı. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, 5 Haziran 2012'deki beraat kararını 5 Temmuz 2012'de yasalaşan 3. yargı paketindeki bir düzenlemeyi gerekçe göstererek bozdu.

Yargıtay, 3. yargı paketi olarak bilinen 6352 Sayılı Kanun'un geçici 1. maddesindeki bir bölüme işaret etti. Yasadaki "Üst sınırı 5 yıldan fazla olmayan hapis cezasını gerektiren bir suçtan dolayı; kovuşturma evresinde, kovuşturmanın ertelenmesine karar verilir" ibaresini adres gösteren Yargıtay 9. Ceza Dairesi, 26 üniversitelinin yeniden yargılanmasının önünü açtı.

Yargıtay'ın kararının uygulanması durumunda hükmün açıklanması geri bırakılacak ve 26 öğrenci, benzer bir suçtan 5 yıl içinde yeniden ceza alırsa, açıklanmayan hükümde öngörülen ceza da hükme eklenecek. (ETHA)