Ankara Cumhuriyet Savcılığı, 46 üniversiteliye, ODTÜ’deki eyleme katıldıkları gerekçesiyle ifade vermeleri gerektiğine dair kağıtlar yolladı. Öğrencilere yöneltilen suçlamaların 2911 sayılı gösteri ve toplantı yürüyüşleri kanununa muhalefet, kamu malına zarar vermek ve polise mukavemet olduğu öğrenildi.

BAŞINDAN GAZ BOMBASI ATILAN BARIŞIK HAKKINDA DA SORUŞTURMA

Savcılık, ODTÜ’deki Başbakan protestosunda başına gaz bombası gelmesi sonucu beyin kanaması geçiren, haftalarca hastanede kaldıktan sonra hayati tehlikeyi atlatan Öğrenci Kolektifleri üyesi Barış Barışık hakkında da soruşturma başlattı.

Ayrıca ODTÜ Rektörlüğü de Ankara Valiliği Emniyet Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıya dayanarak 26 öğrenciye eyleme katıldıkları gerekçesiyle disiplin soruşturması açtı. Bu soruşturmada da öğrenciler “kimliklerini gizlemek amacıyla yüzlerini kapatmak, yanlarında getirdikleri cam şişeler, çekiç ve çevreden toplanan taşları atmak suretiyle kamu düzenini ve güvenliğini sağlamakla görevli bulunan emniyet mensuplarına saldırıda bulunmak, çevreye ve kamu malına zarar vermek” iddialarıyla ilgili savunmaya çağrıldı.

ODTÜ’DE NE OLMUŞTU?

ODTÜ’ye 18 Aralık günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gelişini protesto eden üniversitelilere polis yoğun biber gazı, tazyikli su ve ses bombalarıyla müdahale etmiş,üniversiteli eylemciler de polisin bu müdahalesine karşılık vermişti.

Bu eylemde yüzlerce öğrenci gazdan etkilenmiş, onlarcası polis tarafından darp edilmiş ve 1 üniversiteli başına biber gazı gelmesi sonucu ağır yaralanmıştı. Bu eylemin ardından ODTÜ olayları uzun süre gündemini korumuş, ODTÜ yönetimi Erdoğan tarafından sert bir dille eleştirilmiş, bazı medya organları tarafından da hedef gösterilmişti. (kolektifler.net)