Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) öğrencileri Orta Doğu Teknik Üniversite'lileri (ODTÜ) kınayan MSGSÜ Rektörü Prof.  Yalçın Karayağız'ı protesto etmeye ve ODTÜ öğrencilerine desteğe devam ediyor.

MSGSÜ öğrencileri Fındıklı Kampüsü'nde bir araya gelerek, Rektör Karayağız'ı açıklamadaki imzasını geri çekmesi için protesto ederken, başka bir grup öğrencide kantinde ODTÜ öğrencilerine destek amacıyla direniş şenliği düzenledi.

"REKTÖRLER AKP'NİN, BİZ ODTÜ'NÜN YANINDAYIZ"

Öğrenciler "Rektörler AKP'nin, biz ODTÜ'nün yanındayız. Rektör İmzasını geri çekilene kadar peşini bırakmayacağız" diyerek ODTÜ öğrencilerini selamladılar. Hep beraber rektörlüğe yürüyen öğrenciler muhatap bulana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirttiler.

Rektör Karayağız öğrencilerin yanına gelerek açıklamada yaptı. Karayağız açıklamasında, altında imzası bulunan metinde hiçbir öğrenciyi ve ODTÜ yönetimini eleştirmediklerini belirtti. 12 Aralıkta Zaman gazetesinde yayınlanan rektörlerin yeni YÖK yasa tasarısını tartıştığı toplantıda da diğer rektörlere karşı öğrencileri savunduğunu belirtti. Bugüne kadar hiçbir zaman sözünden dönmediğini belirten Karayağız, şiddet nereden gelirse gelsin karşısında olduğunu belirtti.

Öğrenciler rektör imzasını çekene kadar okulu boşaltmayacaklarını belirttiler. Bunun üzerine Rektör Karayağız dört öğrenciyi odasında görüşmek üzere yanına çağırdı. Öğrenciler görüşmede rektörün imzasını çekmesinde ısrarcı olduklarını belirttiler. Rektörün yanlış görüntüleri izleyerek kanaat getirdiğini belirten öğrenciler, Çarşamba günü için yeni randevu aldılar. Bu süreç içinde öğrenciler ODTÜ olayları sırasında çekilen görüntülerini derleyip, rektöre izleteceklerini ve sonra tekrar açıklama yapmasını isteyeceklerini belirttiler.

Eylem katılımcı öğrencilerin hep birlikte çektikleri halay sonrası son verdi.

DİRENİŞ ŞENLİĞİ

Bir grup öğrenci ise bu esnada ODTÜ'lü arkadaşlarını desteklemek ve Rektör Karayağız'ın "rektörler açıklaması"ndaki imzasını çekmesini sağlamak amacıyla şenlik düzenledi. Tiyatro gösterilerinin yapıldığı ve şarkılar eşliğinde halayların çekildiği şenlik sırasında ODTÜ öğrencileri ile skype üzerinden canlı bağlantı kuruldu.

Tiyatro Karga'nın gösterisiyle başlayan şenlikte Bandista, Bajar grubundan Vedat Yıldırım, Grup Meluses, ENTU da şarkılarıyla öğrencilere destek verdi. Şenlik bitiminde "Akademik Özgürlük ve Yeni YÖK Yasa Tasarısı" konulu bir forum düzenlendi. (bianet)