İstanbul Beylikdüzü Büyükşehir Ortaokulu Müdürü Yücel Akkaş, yarıyıl için hazırladığı 15 maddelik öneride öğrencilerden Cuma namazına gitmelerini istedi.

Birgün gazetesinden Serbay Mansuroğlu'nun haberine göre 2015-2016 ilk yarıyılı dün sona erdi. Milyonlarca öğrenci karneleri aldı ve ardından tatile çıktı. Tatile çıkan öğrencilere müdür Yücel Akkaş 15 maddelik A4 kağıda basılı öneriler dizisi hazırladı.

Okul müdürü Akkaş’ın öğrencilerden tatilde yapmalarını istediği önerilerden biri de büyüklerin deneyimlerinden faydalanmaları ve büyükleriyle birlikte Cuma namazına gitmeleri şeklinde oldu.

‘Sevgili öğrencim değerli velim’ başlığıyla verilen önerilerin girişinde, “2015-2016 öğretim yılının yarısını tamamladık. Oldukça başarılı ve verimli bir dönemi yüz akıyla bitirdik. 15 günlük tatil sürecinde aşağıda yapılmasını arzu ettiğim maddelerden oluşan önerilerim, çocuğumuzun verimli bir tatil geçirebilmesi için önem taşımaktadır” ifadesini kullandı.

11. maddede sözkonusu ifade ise şu şekilde yer aldı: "Büyükanne, büyükbaba ve akraba ziyaretleri yapın, onların yaşam ve dini tecrübelerinden faydalanmalarını sağlayın. Hatta Cuma günü onlar ile Cuma namazına gidin.’’

Eğitim Sen 7 No’lu Hukuk Sekreteri Zeynel Özgün ise konuya ilişkin, “Okul idaresi okuldaki bütün öğrencileri ve ailelerini tek tipleştirmiş ve tek inanca sığdırmıştır. Böylesi bir yaklaşım anlaşılır ve kabul edilebilir değil bir şey değil” diye konuştu.