OHAL kapsamında çıkarılan 686 sayılı KHK ile 330 akademisyenin ihraç edilmesine tepkiler devam ederken, Marmara Üniversitesi’nden istifa haberi geldi.

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Demirel görevinden istifa etti.

İstifasına ilişkin bir açıklama yapan Ahmet Demirel, “Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekan Yardımcılığı, Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği, Fakülte Kurulu Üyeliği ve Disiplin Kurulu Başkanlığı görevlerimden bugün istifa ettim. Bilginize” dedi.

Demirel yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "12 Eylül 1980 darbesinden bu yana üniversite sistemimizin en önemli sorunlarından birinin aşırı merkezileşme olduğunu öteden beri biliyoruz. Karar alma mekanizmaları zaten demokratik bir tarzda işlemiyordu. OHAL koşullarında merkezileşme zirveye ulaştı. Alt kademelerdeki birimlerce alınan kararlar daha uygulamaya sokulmadan üst kademelerce iptal edilebiliyor. Son KHK ile de görüldüğü gibi üniversite sistemine siyaseten de müdahale edilip akademisyenler bir gecede işsiz öğrenciler hocasız kalıyorlar. Böyle bir ortam içinde kuruluşuna emek verdiğim Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ndeki bütün idari görevlerimden ayrılıyorum. Nisan 2012'de ilk kuruluşundan bu yana 5 yıldır yürütmekte olduğum dekan yardımcılığı görevim ile fakülte kurulu ve fakülte yönetim kurulu üyeliklerinden istifa ediyorum."