Abant İzzet Baysel Üniversitesi'ndeki saldırıda 3 kişi yaralandı. Servis aracında telefonla görüşme yaptığı sırada Kürtçe konuştuğu için karşıt görüşlü bir grup öğrencinin saldırısına uğrayan Rıdvan İşler, Köroğlu Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından Bahçelievler Polis Merkezi'nde ifade verdi. Yaklaşık 200 öğrenci polis merkezinin önünde arkadaşlarını bekledi. Başına aldığı darbe sonucu yaralanan Rıdvan İşler ifade verdikten sonra polis merkezinin önünde bekleyen arkadaşlarıyla buluştu.

Kafasına aldığı darbe nedeniyle 6 dikiş atılan ve bu şekilde karakola götürülen İşler, otobüsten indikten sonra kent merkezinde 10 kişilik grubun saldırısına uğradığını ve sonrasında götürüldüğü devlet hastanesinden sivil ve resmi polisler tarafından karakola götürülerek, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldığını söyledi. Kendisinin yaralı halde karakola götürülmesine rağmen saldırgan gruptan hiç kimsenin ifadesinin alınmadığını belirten İşler, kendisine yönelik saldırının planlı ve organize bir saldırı olduğunu söyledi. 

Öğrencilerden Doğan Diri, Kürt kökenli öğrencilerinin korku içerisinde olduğunu söyleyerek, "Servis minibüsünde bir arkadaşımız saldırıya uğradı. Yaşanan olaydan sonra karşıt görüşlü öğrenciler bizlere saldırdı. Üniversitede son günlerde bizlere yönelik tacizler var. Kent merkezinde de daha önce bir arkadaşımız saldırıya uğradı. Gece boyunca evlerimizin önünde araçların içerisinde bekleyen insanlar var. Korku içerisindeyiz" dedi. (Milliyet, ANF)