CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullara yazı göndererek “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi kapsamında İnsan Hak ve Hürriyetleri Vakfı (İHH) için her öğrenciden 40’ar TL toplanmasını istemesini TBMM gündemine taşıdı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Öğüt,  aynı projenin 2 yıl evvel de yürütüldüğünü hatırlatarak yine aynı şekilde vakıf için para toplandığını, Kadıköy’de okul müdürlerinin velilere mektup göndererek bağış talep ettiğini dile getirdi.

Bakanlığın her öğrenciden 40 TL toplanmasının gerekçesini ve daha önce hangi vakıf veya dernekler için böyle bir kampanya başlatıldığını soran Öğüt, tepkiler göz önünde bulundurulduğunda toplanan bu paraların nerelere iletileceği konusunda detaylı bir bilgilendirme yapılıp yapılmadığını sordu.

Türkiye'de sosyal ve yardım amaçlı kurulmuş onlarca vakıf ve dernek varken neden İHH’nın seçildiğini soran Öğüt, ayrıca şu soruları yöneltti:

-Her öğrenciden istenen 40 TL'nin verilmesi zorunlu mudur?

-Aynı proje 2013 senesinde de uygulandığı gibi konu ile ilgili verdiğim soru önergesine yanıt verilmemiştir. Bu bağlamda, 2013 yılındaki proje ile kaç okuldan ne kadar para toplanmıştır? Bu paralar kalemler itibariyle nerelere harcanmıştır?

-Aynı proje ile aynı vakfın yeniden desteklenmesinin gerekçesi nedir? Kamuoyuna açıklama yapılması düşünülmekte midir?

(Demokrat Haber)