Adana’da Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in 33 kentin müftüleri ile istişare toplantısı için geldiği Adana'da yarın kılacağı sabah namazına, orta öğretim öğrencilerinin katılım sağlaması için çağrı yaptı.

Evrensel'in haberine göre, Eğitim-Sen Adana Şubesi Hukuk Sekreteri Mehmet Akarsubaşı, yapılan çağrıyı gençlerin gerici politikalarla muhafazakarlaştırılması olarak değerlendirdi.

Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, orta öğretim kurum müdürlüklerine, “Sabah namazı buluşması” konu başlığı ile gönderdiği yazıda, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in 29 Kasım'da Sabancı Merkez Camii'nde kılacağı sabah namazına, katılım sağlanması için öğrencilere duyuru yapılmasını istedi.

‘LAİK VE BİLİMSEL ÇALIŞMA GÖZDEN ÇIKARILDI’

Eğitim-Sen Adana Şubesi Hukuk Sekreteri Mehmet Akarsubaşı, hükümetin laik ve bilimsel çalışmayı gözden çıkardığını savunarak şu ifadeleri kullandı:

“Laik ve bilimsel eğitimi tamamen gözden çıkaran AKP politikaları uygulayıcısı olan Milli Eğitim Müdürleri ilerde bunun hesabını vereceklerini düşünmelidir. Bu gidişle okullarda açılmış olan mescitlerde de 5 vakit namaz kılmayı zorunlu hale getirirlerse şaşmamak gerekir. Ama bu gerici eğitim politikalarını hayata geçirmeye çalışan AKP ve onun yandaşları bilsinler ki demokratik, bilimsel, laik anadilde eğitimi savunan eğitim emekçileri biz mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Bu gerici eğitim politikalarının her zaman karşısında olacağız."