Akdeniz Üniversitesi mezuniyet töreninde kortej geçişi sırasında pankart açan 20 öğrenciye üniversite yönetimi tarafından soruşturma açıldı.

Dihaber'de yer alan habere göre Akdeniz Üniversitesi stadında 9 Haziran'da yapılan mezuniyette İletişim Fakültesi öğrencileri Türkiye'deki hukuksuzluklara dikkat çekmek için pankart açmıştı. İletişim Fakültesi'nden mezun olan 6 öğrencinin Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek vermek için pankart açması ardından öğrenciler gözaltına alınmıştı.

Mezuniyet töreninin üzerinden bir ay geçmesi ardından üniversite yönetimi tarafından pankart açan 20 öğrenci hakkında soruşturma açıldı.

Öğrenciler üniversite yönetimi tarafından öğrenciler aranarak, savunma vermek için gelmeleri istendi. Öğrenciler 9 Haziran'da yapılan mezuniyette şu pankartları açmıştı: "Silivri ne tarafta mezun olduk da", "Yüksek lisansa alacak mısınız yoksa polis mi çağıralım", "AA’ya göre bile mezunuz", "Açlık grevinde 93. Gün Nuriye Gülmen ve Semih Özakça yalnız değildir" ve "Ahmet Şık Burada"