Mersin Üniversitesi Yenişehir Kampüsünde açılan "Öcalan’a özgürlük" imza standına 30 kişilik ülkücü gurup satır ve döner bıçakları ile saldırdı.

Polis, yapılan saldırıya müdahale etmezken, saldırıda Rıdvan Gök ve Medya Işıktaş isimli öğrenciler aldıkları bıçak darbeleri ile yaralandı.

Olayların büyümesi ile birlikte kampüs içine giren çevik kuvvet ekipleri kampüsü ablukaya aldıkları belirtildi. Çevik kuvvet ekiplerinin içeri girmesine tepki gösteren öğrenciler, uzun süre polis ile tartıştı. Tepkilerin sonucunda çevik kuvvet ekipleri kampüs içerisinden çıkarılırken, okulun çevresinde alınan yoğun önlemler dikkat çekti.

Yaralanan öğrenciler Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Acil Servis bölümünde tedavi altına alındı. Hastaneye kaldırılan öğrenciler durumunun iyi olduğu yapılan ilk müdahalenin ardından taburcu edildikleri öğrenildi.

Okul içerisinde açıklama yapan öğrenciler, saldırıları protesto etti. Açıklamayı yapan Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi Servet Baran Kurt, yapılan saldırılar karşısında sessiz kalmayacaklarını belirterek, kendilerine saldıran ülkücü grup hakkında işlem yapmayan polisi kınadı.

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

Saldırıda yaralanan Medya Işıktaş hastaneden karakola götürülmek istendiğini belirterek, ”Doktorların müdahalesiyle vazgeçtiler. Sonrasında ifade vermeye gelin dediler. Saldırganlardan gözaltına alınan yok. Hatta onları koruma mantığı vardı. Sağlık durumum iyi. Bacaklarıma dikiş atıldı. Diğer arkadaşımın ellerine bıçak darbeleri geldi. Stand açma demokratik bir haktır. Biz bu hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. Bu saldırılar ilk değil, daha önce de yapıldı. Saldırıların sınav döneminde yapılması manidardır. Saldırganların yakalanması gerekir. Yoksa bu saldırıların önü alınmaz. Bu saldırılar üniversite yönetimi ve polisin de alt yapısını oluşturduğu saldırılardır. Bu saldırganlarla ilgili suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu. (mersin times)