Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) zorunlu din dersi kapsamında 9. sınıf öğrencilerine okuttuğu ders kitabında ateistler, “Tanrı yokmuş gibi davranan insanlar” olarak tanımlanıyor.

Ders kitabına göre; “Allah’ın varlığını inkar eden ateistler, evrenin tesadüfen meydana geldiğine inanır ve Tanrı hakkında hiçbir şey düşünmemeye çalışırlar!”

Sol gazetesinin haberine göre, 4+4+4 olarak bilinen kademeli eğitim sistemine geçişle 12 yılın dokuzunda “zorunlu” kılınan din dersi için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk baskısı 2012 yılında yapılan 9uncu sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabında ateizme bir sayfa yer ayrılmış.

Tanrıtanımazlık, tanrının varlığını reddetmek ve tanrı yokmuş gibi davranmaktır denilen kitapta öğrencilere; “Sizce evrendeki olaylar ve yaratılış bir tesadüf sonucu mu meydana gelmektedir?” diye soruluyor.

MEB’in sitesinde 2014-2015 eğitim öğretim yılında okutulacaklar arasında yer alan kitapta, “Allah inancı karşısında tepkisel bir düşünce” olarak tanımlanan ateizmi Batı dünyasının bazı filozofları tarafından benimsendiği ancak günümüzde düşünsel dayanaklarını yitirerek zayıfladığı savunuluyor.

Ateist bir kişinin, tanrısız bir dünya, tanrısız bir yaşam tarzı kurmayı hedeflediği öne sürülen ders kitabında; “Bunun için Tanrı hakkında hiçbir şey düşünmemeye ve kendini dinden ve ibadetlerden uzak tutmaya çalışır” deniliyor.