İstanbul Beşiktaş’ta bulunan, Milli Saraylar Anaokulu’nda 3-6 yaş arası çocuklara “Değerler eğitimi” adı altında Müftülük tarafından atanan bir imamın dini eğitim verdiği iddia edildi. İddia, anaokulunda çocuğu okuyan bir veliye ait.

Evrensel'de yer alan habere göre, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan Milli Saraylar Anaokulu’nda müftülük tarafından atanan imam tarafından çocuklara hadis eğitimi verildiğini söyleyen veli, “Sene başında bize ‘Değerler eğitimi’ adı altında parasız bir eğitimden bahsedildi. Eğitimin içeriği hakkında bize bilgi verilmedi. Şuan öğrendik ki Müftülük tarafından atanan bir imam tarafından hadisler anlatılıyor yani dini eğitim veriliyor. İtiraz için gittiğimizde ise ‘Çocuğunu göndermek isteyen gönderir, göndermek istemeyen göndermez. Ücretsiz bir okul’ denildi” diye konuştu. 

‘PSİKOLOJİLERİ ALT ÜST EDECEK’

Eğitim Sen 3 No’lu Şube Sekreteri Adil Taşatan, konuyla ilgili okul idaresi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşeceklerini söyledi. 
Anaokulunda dini değerler eğitiminin verilmesinin pedagojik açıdan doğru bir uygulama olmadığına dikkat çeken Taşatan, “Henüz oyun çağında olan, somut ve soyut düşünce yetileri gelişmemiş olan anasınıfı öğrencilerine dini temelli değerler eğitimi dayatması yapılması, 3-6 yaş grubundaki bu çocukların zihinsel gelişim özellikleri dikkate alındığında son derece sakıncalı bir durumdur. Bu yaştaki çocukların psikolojisini soyut kavramlar alt üst eder” dedi.

"Değerler eğitimi”nin laik, bilimsel eğitim anlayışına aykırı olduğunu belirten Taşatan, 3-6 yaş aralığındaki çocukların soyut kavramlarla veya  dindeki korkularla karşı karşıya bırakılmasının onarılması zor tramvatik durumlar ortaya çıkaracağı uyarısında bulundu. “Her ne olursa olsun bu yaştaki çocuklara dini eğitimin verilmesi doğru değildir” diyen Taşatan, okul idaresi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşeceklerini belirterek, “Bu uygulamanın doğru olmadığını, bu yaştaki çocukların her ne olursa olsun soyut kavramlara uzak olduğunu, böyle bir eğitim vermenin çocuğun psikolojisini olumsuz yönde etkileyeceği konusunda uyaracağız. Olayın takipçisi olacağız” dedi. 

YETKİLİ, ‘İÇERİK BELLİYDİ’ DİYE SAVUNDU

Konuyla ilgili telefonla görüştüğümüz Milli Saraylar Anaokulu’nda adını vermek istemeyen bir yetkili, “Okulda değerler eğitimi veriliyor. Eğitime giren kişinin önemi yok. Değerler eğitiminde ise vatan sevgisi, bayrak sevgisi çocuklara anlatılıyor. Bu eğitim hakkında velilere form verildi, çocuklarını göndermek isteyenler imzalayarak geri getirdi.  Verilen form da eğitimin içeriği bellidir. Size bilgi veren de çocuğunu bu kursa gönderen biri değildir.”