Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), müfredatta cihat kavramına dokunamadı. MEB Müsteşarı Yusuf Tekin ve bakanlık yetkililerinin uzun süredir müfredattan çıkartılacağını belirtmesine karşın cihat konuları, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından öğretmenlere sunulan tanıtım programda yer aldı.

Talim Terbiye Kurulu’na iletilen binlerce tepkiye karşın cihat konusuna programların son halinde de yer veren MEB, yeni öğretim yılında ortaokuldan itibaren öğrencilere cihat kavramını anlatmaya hazırlanıyor.

Cumhuriyet’ten Ozan Çepni’nin haberine göre, çocuklara 7. sınıftan itibaren cihat kavramını anlatmaya hazırlanan ve yeni dönemde “değerler” başlığı altında yer veren MEB, ortaöğretimde seçmeli ders olan “Temel Dini Bilgiler Dersi” kapsamında 'şehitlik, gazilik' gibi konuların yanında anlatılacak cihat konusunda da 15 Temmuz’a atıf yapılması talimatını vermişti.

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin’in “Cihadın kelime anlamı, çalışma çabalama, gayret etme anlamına gelir ama kamuoyunda bir rahatsızlık varsa o düzeltilir” diyerek tartışmalı konunun Talim Terbiye Kurulu incelemesinin ardından programlardan çıkarılacağını işaret etse de Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün öğretmenlere gönderdiği eğitim programlarında cihat konusu yer aldı.

Müsteşar Tekin’in “Metin okunduğunda, savaş anlamında bir cihattan kastedilmiyor, mücadele anlamında. Kelime olarak düzeltilebilir” diyerek çıkarılacağını vurguladığı cihat konusunun, öğretmenlere sunulan yeni programlar incelendiğinde hiç bir ders kapsamından çıkarılamadığı görüldü. Ayrıca bakanlık yetkililerinin de her fırsatta yeni müfredattan çıkarılacağını belirttiği cihat kavramında veliler, öğretmenler ve eğitim sendikalarının itirazlarına karşın herhangi bir düzenleme yapılmaması dikkat çekti.