Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) dini etkinliklere ayırdığı bütçenin bir yılda beş kat artırıldığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet’ten Ozan Çepni’nin haberine göre CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı İsmet YılmazMEB Stateji Geliştirme Başkanlığı’nın 2017 performans raporunu verdi.

Buna göre 2016’da dini etkinlikler için MEB 680 bin lira bütçe ayırırken, 2017’de bu rakam beşe katlanarak 3 milyon 700 bin liraya ulaştı.

Soru önergesine yanıtta, 2016’da Türkiye genelinde kütüphanesi olan okulların oranı olarak yüzde 47 rakamı verilirken, dini etkinlikler dışındaki kültür faaliyetleri olarak da 2012’de başlatılan ve lise öğrencilerine trafik güvenliği konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan ‘Trafikte Gençlik Hareketi Projesi’ni gösterdi. Ancak bu projeye bütçe ayrılmadığının da altı çizildi.

"TEHLİKELİ BİR DURUM"

Aldığı yanıtlarla ilgili basın açıklaması yapan CHP’li Emir, “MEB’in asıl işi gençlerimizin nitelikli, kaliteli, çağdaş ve bilimsel eğitim almaları. MEB buna uygun projelere destek vermesi gerekirken, kendisini daha çok dini alanlara hapsetmiş ve kaynaklarını bu alanlara ayırmış görünüyor. Okullarında yarısından fazlasında kütüphane bulunmayan MEB’in bütçesini böylesine dengesiz dağıtması çok tehlikeli bir durum” dedi.