Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü’nde öğrenciler Dicle Üniversitesi başta olmak üzere üniversitelerde yaşanan saldırıları protesto etmek için kampüs önünde basın açıklaması yaptı.

Öğrenciler açıklamanın ardından başladıkları beş dakikalık oturma eylemi sırasında kampüs içindeki ülkücü öğrencilerin attığı soda şişesi ve taşlarla, dışarıdaki polisin ise cop ve plastik mermisiyle karşılaştı.

Üniversitede yaşananları Atatürk Eğitim Fakültesi öğrencisi Adar Arslantosun bianet'e anlattı..

İÇERİDEN ŞİŞE, DIŞARIDAN COP

Arslantosun Marmara Üniversitesi öğrencileri olarak öğle saatlerinde Atatürk Eğitim Fakültesi önünde buluştuklarını söyledi.

Buradan yaklaşık 250 metre uzaklıkta giriş kapısına giden öğrenciler kapı önünde basın açıklaması yaptı. Ardından beş dakikalık oturma eylemine başladı.

Arslantosun kampüs içinde sürekli olarak bulunan polislerin yanı sıra kapının önüne de TOMA ile çevik kuvvet ekiplerinin geldiğini belirtti.

“Oturma eylemi yapıldığı sırada kampüs içindeki ülkücü öğrenciler soda şişesi ve taş attı. İçeri girmek istedik ama özel güvenlik görevlileri izin vermedi. Polis cop ve plastik mermi ile bize saldırdı.”

Soda şişesi ve taş atan öğrencilerin kaçtığını ve polisin onlara müdahale etmediğini söyleyen öğrenci, basın açıklaması yapan öğrencilerin oturma eyleminden sonra dağılmayı planladığını, polise ya da içerideki gruba saldırıda bulunmadığını söyledi. Haber sitelerinde polisin saldırısına ilişkin bilgiler yer almadı.

SODA ŞİŞELERİ YARALADI

Öğrenci, ülkücü grupların atılan şişeler nedeniyle bir kişinin yüzünden yaralandığını ve Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırıldığını, durumunun kritik olmadığını söyledi. Haber sitelerinde şişeler nedeniyle bir polisin de yaralandığı belirtildi.

Basın açıklamasına katılan iki kişinin gözaltına alındığını belirten Arslantosun bunlardan birinin darp edilerek gözaltına alındığını ve polislerce Göztepe Eğitim Araştırma Hastanesi'ne götürüldüğünü, durumunun iyi olduğunu ekledi.

Yaşananların ardından okuldan ayrılan öğrenciler saldırıyı protesto için saat 15.30'da Boğa Heykeli'nde basın açıklaması yapmak üzere toplandı.

Marmara Üniversitesi’nin Göztepe, Haydarpaşa ve Nişantaşı Kampüsleri’nde eğitim yılı başından itibaren çok kez ülkücü grupların saldırısı yaşandı. Öğrenciler bu saldırıları protesto ederken zaman zaman polisin saldırısı ile de karşılaştı.