Radikal'in haberine göre, İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampusü yemekhanesinde toplanan bir grup öğrenci, ODTÜ’lü öğrencilere destek amacıyla hazırladıkları afişleri asmak istedi. Afiş asılmasına izin vermeyen okul güvenliği ve öğrenciler arasında sözlü tartışma başladı.

Afiş asma konusunda herhangi bir yasağın olmadığını söyleyen öğrenciler ve güvenlik görevlileri arasındaki tartışma kısa sürede arbedeye dönüştü. Güvenlik görevlileri ve öğrenciler arasında yumruklaşmalar yaşandı. Yaşanan arbede üzerine üniversite kampüsüne çevik kuvvet polisi sevk edildi.

‘Her yer ODTÜ, her yer direniş’ şeklinde sloganlar atan öğrencilere olay yerine gelen polis ekipleri herhangi bir müdahalede bulunmadı. Üniversite kampüsünde yaşanan tartışma ve kavga öğrenciler tarafından kameraya kaydedildi. Kampusteki gerginlik devam ediyor.

MARMARA ÜNİVERSİTESİ'NDE DE PROTESTO

Bu arada Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsü önünde saat 12.00'de toplanan yaklaşık 50 öğrenci, "Her yer ODTÜ her yer direniş" yazılı bir pankart açarak ODTÜ'lü öğrencilere destek vermek için basın açıklaması yaptı.

Açıklamada ,"ODTÜ'de Başbakan'ı protesto eden öğrencilere polis onlarca biber gazı, plastik mermi kullandı ve şiddet uyguladı. İstanbul'un büyük üniversitelerinden beş tanesinin rektörü ortak bir basın metni yayımlayarak öğrencileri kınadıklarını belirttiler ve devlete bağlılıklarını sunan bir açıklama yaptılar. Bizler bu üniversitenin öğrencisi olarak rektörlerin ve öğrenci konseyi başkanının ODTÜ'lü arkadaşlarımızın üzerinde oynadığı karalama oyununu benimsemiyor ve şiddetle reddediyoruz" denildi. Açıklamanın ardından öğrenciler sloganlar atarak Tıbbıye Caddesi'nden Kadıköy İskele Meydanı'na kadar yürüyüş düzenledi.