Birçok üniversiteye ait yolsuzluk belgeleri yayınlayan Redhack, belge yayınlamaya devam ediyor.

Bugün de Marmara Üniversitesi’ne ait bir yolsuzluğu ifşa ettiğini öne sürerek bir belge yayınlayan Redhack, yayınladığı belgede Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde bazı öğretim üyelerine toplamda 17 milyon TL fazla ödeme yapıldığını duyuruyor.

Açıklanan belgede Maliye Bakanlığı’nın yaptığı incelemeler sonucunda, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Vakfına ait Academic Hospital ve Tıp Merkezi’nde görevlendirilen akademisyenlere fazla ve yersiz ödeme yapıldığı ve bu miktarın tam 17 milyon 580 bin TL olduğu tespit edildiği görünüyor.

Yine 2002 yılında aynı vakfın 120 akademisyene 1 milyon 196 bin TL fazla ödeme yaptığı ve bu konuda hazırlanan raporda üniversitenin açık biçimde gelir kaybına uğratıldığı da belirtiliyor.

Raporda konu ile ilgili ifadeler yer alırken, işlemin nasıl yapıldığı da gösteriliyor:

- 2000 yılından beri yazılan raporlardan da anlaşılacağı üzere, Marmara Üniversitesi bünyesindeki birimlerde bulunan Dernek ve Vakıfların döner sermaye gelirlerini azaltıcı faaliyette bulunmaları olduğu; bu konudaki faaliyetlerin önüne geçilemediği, uzun süredir M.Ü TIP Fakültesi Vakfına ait hastanede devam edildiği,

- Muhasebe belgelerinin eksik doldurulduğu,

- Banka hesabının borç ve alacak kısmının mükerrer kaydedilmesi,

- Şüpheli hale gelen alacakların "alıcılar hesabı"nda bekletilmesi,

- Üniversitenin 1 milyon 196 bin TL gelir kaybına uğratıldığı,

- Kasa sayım fazlalığı bulunduğu,

- 2002 yılında hazırlanan bir raporda hastalardan zorla bağış alınarak gelir elde edildiği,

- Yapılan incelemeler sonucunda 1997-2005 yılları arasında tam 17 milyon 580 bin TL’nin yersiz ve fazla ödendiği tespit edildi.

REKTÖR 17 MİLYON TL'NİN TAHSİLİNDEN VAZGEÇİLMESİNİ İSTİYOR

Yayınlanan belgelerde, üniversitenin rektörü Zafer Gül’ün bu ücretin tahsilinin takibinden vazgeçilmesi için Sayıştay’a gönderdiği yazısı göze çarpıyor. Konuyla ilgili Maliye Bakanlığı’nın görevli olduğu ve ücretin tahsilinden vazgeçilmesinin Maliye Bakanlığı’na bağlı olduğu belirtilirken, Maliye Bakanlığı da konuya ilişkin bir işlem yapmayacağını belirterek dosyayı iade ediyor ve yetkiyi Marmara Üniversitesi'ne veriyor. (soLportal)