İngiltere’de ilkokuldan sonra ortaokulda da Alevilik Dersleri müfredata girdi. Londra’da ortaokul öğrencilerine Alevilik Dersleri verilmeye başlandı.

İngiltere’de Alevilik inancının, okullarda ders müfredatına girmesi için İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi bünyesinde yürütülen çalışmalar ürünlerini vermeye devam ediyor.

Bir seneden fazla bir süreden beri Londra’nın Enfield bölgesinde bulunan Prince of Wales okulunda 7-11 yaşları arasındaki öğrencilere Alevi inancı hakkında verilen dersler artık Highbury Grove Ortaokulu’nda da verilecek.

Aleviliğin müfredatlara alınması konusunda yürütülen projeyle ilgili konuşan İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Başkanı İsrafil Erbil, “Bu derslerin Alevi öğrencilerin gelişimi ve eğitimleri, Alevi olmayan öğrenciler için kültürler arası diyaloğu ve tüm öğrencilerin birbirlerini daha iyi tanımasını sağlayacak” diye konuştu. Erbil, “Özellikle kimlik bilinci ve aidiyet konusunda çocuklarda önemli gelişmeler oluyor” dedi.

FARKLI KÜLTÜRLERDEN ÖĞRENCİLER ALEVİLİĞİ ÖĞRENECEK

Erbil Alevilik’le ilk defa tanışan farklı kültürden gençlerin Alevi inancına dair olumlu yorumlar yaptıklarını söyledi. Derslerde öğrencilere Higgbury Grove Ortaokulu öğretmeni Barr Ackerman, Dr. Celia Jenkins, Ümit Çetin, Semih Savaşal ve İsrafil Erbil yardımcı oluyor. Yılda ortalama 6 hafta olarak belirlenen Alevilik dersleri, okulda bulunan 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerinden oluşan toplam 800 öğrenciye diğer inançlarla birlikte verilecek.

İLK DERS VERİLDİ

Alevilik dersinin müfredata girmesiyle birlikte Higgbury Grove Ortaokulu’nda ilk Alevilik dersi verildi. Alevilikle ilgili hazırlanan kitap öğrencilere dağıtıldı. Farklı inanç ve kültürlerden öğrencilerin bir arada okuduğu okulda öğrencilere Alevilik anlatıldı. Alevilik dersine İAKM ve Cemevi Başkanı İsrafil Erbil de katıldı.

İngiltere 200 binden fazla Alevi yaşıyor. (Dersimnews.com/Londra)