BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Kayseri Erciyes ve Muğla üniversitelerinde okuyan Kürt öğrencilere yönelik ülkücü saldırıları Meclis'e taşıdı.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde ülkücülerin Kürt öğrencilere yönelik saldırılarına ilişkin İçişleri Bakanı Muammer Güler’in yanıtlaması istemiyle Meclis'e yazılı soru önergesi verdi.

Tan, 1 Nisan'da Kayseri Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi önünde bir araya gelen 30-40 kişilik ülkücü grubun sloganlar atarak Kürt öğrencilere taşlı saldırıda bulunduklarını hatırlatarak, saldırıda silah da kullanıldığını kaydetti.

Tan, Bakan Güler’e yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

- Kayseri’de meydana gelen linç girişimine gerekli soruşturmalar açılmış mıdır?

- Bu olayları provoke ve organize eden kişi veya kurumlar belirlenmiş midir?

- Erciyes Üniversitesi’ndeki bu olaylarda ülkücü grup içerisinden kaç kişi gözaltına alınmıştır?

- Ülkücü grup içerisinden ateş eden kişi veya kişiler tespit edilmiş midir?

- 24 Mart'ta kentin Hunat Meydanı’nda S.E. ve F.A. isimli Kürt öğrenciler ülkücü bir grup tarafından linç edilmiş ve saldırı sonucu iki öğrenci yaralanmıştı. Söz konusu bu olay hakkında soruşturma açılmış mıdır?

- Erciyes Üniversitesi erkek yurdunda Kürt öğrencilere ülkücüler tarafından sık sık saldırılar olduğu söylenmektedir. Bunun engellenebilmesi açısından güvenlik önlemleri artırılmış mıdır ve üniversite yönetimi ile bu konuda bir görüşme yapılmış mıdır?”

MUĞLA'DA YURTTA'Kİ SALDIRILAR DA MECLİS'E TAŞINDI

Tan, 30 Mart 2013 tarihinde Muğla Üniversitesi KYK’ye ait yurt binasında ülkücü grupların Kürt öğrencilere saldırını da Meclis'e taşıdı.

Tan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın yanıtlaması istemiyle soruşturma açılıp açılmadığını, saldırıyı gerçekleştirenlerin gözaltına alınıp alınmadığını, kullanılan silahların kimler tarafından temin edildiğini sordu. (Yuksekovahaber)