Kocaeli Üniversitesi, tüm yerleşkelerde yapılacak toplantı, basın açıklaması, stant kurma, bildiri dağıtma ve oturma eylemi gibi etkinlikleri yasakladı.

Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü, geçtiğimiz salı Umuttepe Kampüsü'nde bildiri dağıtımı yapan üniversite öğrencilerine bir grubun saldırmasının ardından "provokatif eylem yapılacağı" iddiasıyla her türlü eylem ve etkinliği yasakladı.

Dilara Kan’ın BirGün’de yer alan haberine göre, Rektörlük tarafından yapılan açıklamaya göre; üniversitenin tüm yerleşkelerinde yürüyüş, miting, kapalı ve açık yer toplantıları, stant açma, çadır kurma, basın açıklamaları, oturma eylemleri, konser, bildiri dağıtma, afiş ve pankart açma v.b tüm etkinlikler OHAL süresince yasaklandı.

Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Dekanlıklara gönderilen yazıda şu duyuruya yer verildi:

"Üniversitemiz Umuttepe Yerleşkesinde 11.10.2016 tarihinde karşıt görüşlü öğrenci grupları arasında yaşanan kavgayı ve sonrasında gelişen olayları protesto etmek amacıyla önümüzdeki günlerde provokatif birtakım eylem ve etkinliklerin düzenleneceği değerlendirilmiştir.

Öte yandan ülkemizdeki terör örgütlerinin tesis olunan huzur ortamı ile kamu düzenini bozmaya yönelik olarak mevcut faaliyetlerini halen kesintisiz sürdürdükleri ve taşıdıkları eylem potansiyelini her fırsatta fiiliyata geçirmek amacında oldukları da bir gerçektir. Bilindiği üzere 15 Temmuz 2016 tarihinde Ülkemizde Silahlı Paralel Devlet Yapılanması (PDY) / Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından Anayasal düzene, hükümete, demokrasimize ve milletimize karşı başlatılan darbe kalkışması nedeniyle Anayasanın 120. maddesi ile 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanununu gereğince, Ülke genelinde 20.07.2016 tarihinden itibaren 90 (doksan) gün süre ile Olağanüstü Hal ilan edilmesi kararlaştırılarak, 20.07.2016 tarihli ve 29777 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış olup, OHAL'in 19 Ekim gece yarısı 01:00'den itibaren 3 ay süre ile uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi TBMM Genel Kurulunda kabul edilmiştir.

Bu kapsamda Üniversitemizde provakatif amaçlı şiddet hareketlerini önlemeye yönelik olarak; Anayasanın 121/2, 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanununun 11/m ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17. maddesi gereğince, Üniversitemizin tüm yerleşkelerinde Yürüyüş, Miting, Kapalı ve Açık Yer Toplantıları, Stant Açma, Çadır Kurma, Basın Açıklamaları, Oturma Eylemleri, Konser, Bildiri Dağıtma, Afiş ve Pankart Açma v.b. tüm etkinlikler Olağanüstü Hal süresince YASAKLANMIŞTIR."