Tokat’ta Halil Rıfat Paşa Ortaokulu’nda görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni L.Y.İ.’nin başını örtmeyen kız öğrencilere sarf ettiği "Size tecavüz de, kötülük de mübah" sözleri nedeniyle idari soruşturma başlatıldığı açıklandı. Kadın öğretmenin ise tepkiler nedeniyle başka okulda görevlendirildiği öğrenildi.

Geçen pazartesi günü yedinci sınıf öğrencilerinin seçmeli Kuran dersine giren L.Y.İ., sınıftaki kız ve erkek öğrencilerin kendi aralarında konuşmasına kızmış ve "Zaten başınızı örtmüyorsunuz, size tecavüz de mübah, kötülük de mübah" demişti. Bununla da yetinmeyen öğretmen, Mersin'de vahşice katledilen Özgecan Aslan için kentte düzenlenen eyleme katılan öğrencilere de "Siz koşarak eyleme gittiniz. O toprağın altında, Fatiha okudunuz mu? Siz de Özgecan gibi olursunuz" ifadelerini kullanmıştı. Bunun üzerine bazı veliler Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulunmuştu.

VALİ: ÖĞRETMEN KENDİ İSTEĞİYLE GİTTİ

BirGün'de yer alan habere göre, olayın yankı bulmasının ardından Milli Eğitim İl Müdürlüğü olayla ilgili iki müfettişin görevlendirildiğini belirtti.

Ayrıca, velilerinin tepkisi ve bu öğretmenin tekrar derse girmesini istemedikleri yönündeki açıklamalarının ardından Milli Eğitim Müdürlüğü, kadın öğretmeni kentteki başka bir okulda görevlendirdi. Konuyla ilgili gerekenin yapıldığını öne süre Tokat Valisi Cevdet Can ise, öğretmenin kendi isteğiyle başka bir okula gittiğini öne sürdü.

Suç duyurularını işleme koyan Cumhuriyet Savcılığı da iddialarla ilgili olarak öğrenci ve velilerin ifadelerine başvuracak.