15 yaşındaki M.N. okuldaki bir erkek arkadaşıyla yan yana oturuyordu. Müdür yardımcısına göre M.N. elini erkek arkadaşının omzuna atmıştı. M.N.’nin babası Hasan N.’yi okula çağırarak “Kızımız buraya aşk yaşamaya mı yoksa okumaya mı geliyor?” diye sordu. Taraflar davalık oldu. Olan da, annesinin tansiyon haplarıyla intihara kalkışan ve bir haftadır okula gitmeyen ve gitmek istemeyen M.N.’ye oldu...

Hürriyet'ten Eyüp Serbest'in haberine göre; Çatalca Çok Programlı Lisesi’nde okuyan 15 yaşındaki M.N. okuldaki bir erkek arkadaşıyla yan yana oturuyordu. Okulun müdür yardımcısına göre M.N. elini erkek arkadaşının omzuna atmıştı. Müdür yardımcısı, M.N.’nin babası Hasan N.’yi okula çağırarak “Kızımız buraya aşk yaşamaya mı yoksa okumaya mı geliyor?” diye sordu. Hasan N., olanları anlatan müdür yardımcısına “Benim ahlakımı korumak sana mı kaldı” diye tepki gösterdi. M.N. ve babası müdür yardımcısını, müdür yardımcısı da M.N.’nin babasını savcılığa şikâyet etti. Ancak olan 15 yaşındaki M.N.’ye oldu.

İNTİHARA KALKIŞTI

Son bir haftadır okula gitmeyen M.N. babasının 2’nci kez karakola ifadeye çağırıldığı önceki gün, annesinin tansiyon haplarını içerek intihara teşebbüs etti. M.N. ailesiyle birlikte 4 yıl önce Almanya’dan Türkiye’ye geldi. Babası emekli Hasan N., Ak Parti Çatalca İlçe Yönetim Kurulu yedek üyesiydi. Bu dönem Belediye Meclis Üyesi olmak için aday adayı oldu. M.N., babasını partideki tüm görevlerinden istifaya, kendisini de intihar teşebbüsüne götüren olayları 12 Kasım 2013’te Çatalça İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği’ndeki ifadesinde şöyle anlattı:

"KİM KİMİNLE SEVGİLİYSE AYRILSIN, YANA GEÇSİN"

“Öğle arası olduğu için dersim yoktu. Arkadaşlarımın bulunduğu 10/E sınıfına gittim. Arkadaşım İ.’nin oturduğu sıraya oturdum. Ön sıramızda bir erkek öğrenci, yan sıramızda da bir erkek ve bir kız öğrenci oturuyordu. İ. ile babamın yeni aldığı cep telefonuna bakıyorduk. Bu sırada okulun müdür yardımcısı Z.O. sınıfa girdi. ‘Ne yapıyorsun sen burada?’ deyip enseme vurdu. Beni, İ.’yi ve yan yana oturan diğer öğrencileri odasına götürdü. ‘Kim kiminle sevgiliyse ayrılsın, yan yana geçsin’ dedi. Sevgili olmadığımızı söyledik. Babalarımızın cep telefonu numaralarını aldı. Babamı arayıp, ‘Acilen okula gelin’ dedi. Babamı bir süre kapısının önünde bekletti. Sonra eliyle içeri çağırdı. ‘Kızınızın ilişkisi olduğunu biliyor musunuz? Kızınız buraya okumaya mı yoksa aşk yaşamaya mı geliyor?’ diye sordu. Babam cevap vermedi. Ben sevgilim olmadığını, olursa aileme söyleyeceğimi anlattım. Hocam bana, ‘Kızım ben sana sormadım. Ben senin aile yapını bilemem’ dedi. Kapı açıktı. Herkes girip çıkıyordu. Babam çok sinirlendi. Hocamla tartıştılar. Araya başka hocalar girdi. Sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün yanına gittik. Sonra da savcılığa suç duyurusunda bulunduk.”

ELİ OMUZDAYDI

Müdür Yardımcısı Z.O. da Hasan N.’den tehdit ve hakaret suçlamasıyla şikâyetçi oldu, o gün yaşananları şöyle anlattı: “Şikâyet üzerine o sınıfa gittim. M.N.’nin kolu samimi bir şekilde erkek öğrencinin omzundaydı. Babasını çağırdım. Gayet sakin bir şekilde gördüklerimi anlattım. Odamın kapısı kapalıydı. Yanımızda sadece disiplin kurulu üyesi olan bir öğretmenimiz vardı. Öğrencinin velisi birden bağırıp çağırmaya başladı. Neden böyle yaptığını anlamadım. Beni tehdit de etti. Savcılığa suç duyurusunda bulundum.”

PARTİMDEN AYRILDIM

Kızı M.N.’nin bir daha okuluna dönmek istemediğini anlatan Hasan N., “Kızımın bu olayın yaşandığı hafta sınavları vardı. Hiçbirine giremedi. Bu çocuğun durumu ne olacak. Bir daha o okula dönmeyeceğini söylüyor. Kızımı ya özel bir okula ya da başka bir ildeki bir okula göndereceğim. Ayrıca bu olayın ardından partideki tüm görevlerimden de istifa ettim. Bana kimse sahip çıkmayacaksa ülkeyi de terk edip Almanya’ya gitmeyi düşünüyorum” dedi.