Nesrin Yumak / ODTÜ

ODTÜ öğrenci toplukları ve temsilciliklerinin yaptığı çağrıya Türkiye’nin dört bir yanından öğrenci toplulukları ve akademisyenlerden  gelen cevapla  16 Mart Cumartesi günü Üniversite Konferansı toplanıyor. 

‘Kendi  Üniversitemizi Kuruyoruz’ sloganıyla çağırılan konferansın çağrı metninde ‘Bir üniversite düşledik: Öğrenciler, akademisyenler ve çalışanlar olarak dersleri, sanatı, bilimi, hayatı, aşkı örgütleyeceğimiz; nesnesi değil öznesi olacağımız bir üniversite mümkün! Biz gündelik ve akademik sorunlarımızın hepsini, ikincil bir unsur araya koymadan bu bakış açısı ile çözebileceğimizi ve mücadelemizin özgürlüğe giden bir üniversiteyi gerçek kılacağını görüyoruz’ deniliyor.

Konferans’ta üniversitelerde demokrasi, temsiliyet ve güncel üniversite sorunlarının yanı sıra, bir yaşam alanı olarak üniversiteye ilişkin barınmadan sanata kadar özgür üniversite tartışılacak. Bunun yanında ileriye dönük Türkiye çapında bir üniversite birlikteliğinin oluşturulması ve nasıl mümkün kılınacağı da konferansın bir diğer gündemi.

Konferans’tan önce gerçekleştirilecek Özgür Üniversite Günleri’nin beş günlük programında da  Ermenice, Kürtçe derslerinden atölyelere, film gösterimlerinden panellere kadar çeşitli etkinlikler yer alıyor. Öğrenci, akademisyen ve üniversite çalışanlarını bir araya getirecek Özgür Üniversite Günleri ve Üniversite Konferansı’na Kıbrıs ve Yunanistan’da katılım bekleniyor.

Ayrıntılı bilgi, program ve destekçi listesi için:  http://www.universitekonferansi.com/