Karaman Valiliği, Karaman'da bir kız yurdunda yaşanan olayla ilgili yapılan ön incelemede, yurt binasına dışarıdan yabancı bir kişinin girişinin olmadığının belirlendiği, yaşananların, 'öğrencilerin maksadını aşan bir girişimi'nden kaynaklandığı bildirildi.

Karaman'da Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü’ne bağlı Nefise Sultan Kız Yurdu’nda kalan üniversite öğrencilerinden bazıları, gece odalarına giren siyah giyimli ve yüzü saçlarıyla örtülü bir kişinin kendilerini uyandırıp, Arapça bir şeyler söylediğini, ’Sıra sizde’, 'Öleceksiniz' yazılı notlar bıraktığını öne sürerek fenalaştı.

Bu durumu duyan diğer öğrencilerden de korkup sinir krizi geçirenler oldu. 8 öğrenci hastaneye kaldırılırken, çok sayıda öğrenciye de ambulansta müdahale edildi.

 'ÖĞRENCİLERİN MAKSADINI AŞAN GİRİŞİMİ OLDU’

Karaman Valiliği resmi internet sitesinden Nefise Sultan Kız Yurdu’nda yaşanan olayla ilgili Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nün açıklamasını yayınladı.

Açıklamada, söz konusu olayda yurda dışarıdan yabancı bir kişinin girmediği ifade edilerek, "İddialara konu eylemin, yurtta kalan öğrencilerin maksadını aşan bir girişimi olduğu tespit edilmiştir” denildi.

Ayrıca konunun incelenmesi içinde müfettiş görevlendirildiği bildirildi.

Yaşanan olayın ardından bugün dün saatlerinde çok sayıda öğrencinin valizleriyle birlikte yurdu terk ettiği görüldü.