Bugün Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve Anadolu Üniversitesi'nde olaylar çıktı.

DÜE Buca Eğitim Fakültesi'nde eylem yapan Kürt öğrencilere polis müdahale ederek, onlarca öğrenciyi gözaltına aldı.

Buca Eğitim Fakültesi'nde Özgür Gündem ve Azadiya Welat gazetelerinin standına açan Kürt öğrencilere ülkücüler tarafından da dün saldırı gerçekleşmişti.

Gerçekleşen bu saldırıyı, Kürt öğrenciler protesto etti. Eğitim Fakültesi'nde yapılan eyleme polis müdahale ederken, öğrenciler ise polisin müdahalesine taşlarla karşılık verdi.

Gerçekleşen müdahalede 50'ya yakın öğrenci gözaltına alınırken, 20 kişiden oluşan bir grup öğrenciyi polis, kampüs içinde bulunan Hasan Ali Yücel binasına sıkıştırdı. Bina içerisinde bulunan iki öğrenci yaralandı.

AÜ'DE DE ÖĞRENCİLERE MÜDAHALE: 23 GÖZALTI

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 30 kadar öğrenci bugün öğle saatlerinde Anadolu Üniversitesi (AÜ) Yunus Emre Kampüsü'ndeki İktisadi İdari Bilimler Fakültesi kantini önünde toplanarak 8 Nisan'da Silivri'de yapılacak olan duruşmanın bildirisini dağıtmak istedi.

İddialara göre Öğrenci Kolektifi üyesi oldukları belirtilen 50 kadar öğrenci ile bildiri dağıtmak isteyen TGB'liler arasında gerginlik çıktı.

İki öğrenci grubu arasındaki olayların ardından, kampüste bulunan polisler ise Öğrenci Kolektifi üyesi öğrencilere biber gazlı müdahalede bulundu. Olaylarda 23 öğrenci gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Bazı öğretim görevlileri ise öğrencilere yönelik sert müdahaleye tepki gösterdi.