İzmir Gültepe Halkı imam hatipleşmeye karşı Gültepe Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirip, ardından Konak Meydanı’nda toplanıp Valilik önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamada şöyle denildi:

"26 Nisan 2016'da Gültepe Ortaokulumuza, kademeli olarak imam hatibe dönüştürme kararı tebliğ edilmiştir. Kararın tebliğinden sonra okulumuza sahip çıkmak için eylemler gerçekleştirdik. Topladığımız 3 bin imza ve bireysel dilekçelerimizle imzalarımızı Valiliğe teslim ettik. Olumlu veya olumsuz yanıt alamadan, okul tarafından kayıtların başladığını duyuran pankart okula asıldı. Öğrencilere de 'okul zaten imam hatip oldu' denilerek iş oldubittiye getirilmek istendi. Okulla ilgili en ufak bir ekonomik problem oluştuğunda biz velilere başvuranlar, koskoca bir okulun dönüşümünü neden bize sormadan yapıyorlar? Böyle bir kararı neden kendi başlarına alıyorlar?"



Turgut Reis İlköğretim Okulu öğrencilerinin büyük kısmının adrese dayalı sistemle, Gültepe Ortaokulu'na gitmek zorunda kalacakları vurgulanarak şu ifadelere yer verildi:

"Bölgemizde yeterli öğrenci sayısına ulaşmamış imam hatip varken, böyle bir ihtiyaç yokken bu dönüşüm neden yapılmaktadır? Biz veliler 'talep var' masalıyla oldubittiye getirilen sürecin takipçisi olacağız. Gültepe Ortaokulu'nun gerçek sahipleri biziz. Bilimsel ve laik bir eğitim için mücadele edeceğiz."

Ardından geçtiğimiz haftalarda 3 binden fazla imzayı teslim ettikleri Milli Eğitim'e yeni topladıkları imzaları sunmak için gitmek isteyen Gültepe Halkı polis engeliyle karşılaştı. Dilekçeleri verecek olan Gültepe'de yaşayan 4 kişinin içeri girmesine izin verilip dilekçeler teslim edildi. (Berkcan Zengin / Demokrat Haber)