Dicle Üniversitesi'nde (DÜ) Hizbullah yanlısı olduğu söylenen grupların Kürt öğrencilere saldırmasını kınamak amacıyla İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü'nde basın açıklaması düzenlendi.

Yüzlerce öğrencinin katıldığı ana kapı önündeki açıklamada, "DÜ'deki saldırıların polis ve gerici grupların işbirliği ile işlendiği" belirtildi.

"Beyazıt'tan Dicle'de direnene bin selam" denilen açıklamada, dün İstanbul Üniversitesi'nde de aynı gruba mensup kişilerin saldırı gerçekleştirdiği hatırlatılarak, özel güvenlik görevlilerinin saldırganlarla işbirliği içinde olduğu belirtildi.

YÜZLERİ MASKELİ GRUP: 'YAŞASIN ŞERİAT'

Açıklama yapıldığı esnada yüzleri maskeli yaklaşık 30 kişilik bir grup ise, "Yaşasın şeriat" sloganı atarak provokasyon yaratmak istedi. "

Müslüman Gençlik" isimli oluşumdan oldukları öğrenilen gruba uzun süre müdahale etmeyen çevik kuvvet polisleri, yüzü maskeli grubun taş ve sopalarla öğrencilere saldırmaya başlaması üzerine biber gazı kullandı.

Bunu üzerine kampüs içinde bulunan öğrenciler, saldırgan gruba taş ve soda şişeleri ile karşılık verdi.

Polisin müdahalesi ile saldırgan grup meydandan uzaklaşırken, polis ile maskeli grup arasındaki kovalamaca Beyazıt'tan Eminönü'ne kadar sürdü.

Öğrenciler ise polisin saldırganları koruduğunu söyleyerek, polise tepki gösterdi. (ANF, Radikal)