İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2,5 milyona yakın öğrenci ile 110 bin civarında öğretmenin dersbaşı yapacağı İstanbul'da, toplu ulaşımın yarın saat 06.00 ile 13.00 arasında ücretsiz olacağını, okul servislerinin de İSPARK otoparklarına saat 14.00'e kadar ücretsiz şekilde park edebileceğini bildirdi.

Topbaş, Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) düzenlediği basın toplantısında, öğrenci, öğretmen ve velilere yeni eğitim öğretim yılı için başarılar diledi.

Geçmiş yıllarda İstanbulluların duyarlı davranışlarıyla dersbaşı yapılan haftada trafikte bir sorun yaşanmadığını anlatan Topbaş, bu yıl da zorunlu olunmadıkça trafiğe çıkılmamasını istedi.

Milliyet’te yer alan habere göre, okulların açılması dolayısıyla bazı önlemler aldıklarını işaret eden Topbaş, şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul'da 2,5 milyona yakın öğrenci ile 110 bin civarında öğretmen dersbaşı yapacak. Özellikle pazartesi 06.00-13.00 itibariyle toplu taşıma araçlarımız ücretsiz olacak. Okul servisleri de okul çevresindeki İSPARK otoparklarında saat 14.00'e kadar ücretsiz olarak araçlarını park edebilecekler.

Toplu taşımada 400 bin insanımızı daha taşıyabilecek destek otobüslerimizi devreye sokuyoruz. İstiyoruz ki İstanbullular toplu taşımayı tercih ederken sıkıntı yaşamasınlar."

Topbaş, yarın yaklaşık bin 250 polis, 800 Jandarma ile bin zabıtanın sıkıntılı ortamların oluşmaması için görev başında olacağını aktardı.

Kentte lokal bir yağışın da beklendiğini hatırlatan Topbaş, İstanbullulardan trafikte dikkatli olmalarını istedi. Topbaş, okulların açılması nedeniyle herhangi bir aksaklığın yaşanmaması için yol çalışmalarına ara verdiklerine dikkati çekti.