İstanbul’da Boğaziçi, Galatasaray, İstanbul, İstanbul Teknik, Marmara, Mimar Sinan Güzel Sanatlar ve Yıldız Teknik Üniversitelerinden öğrenciler Reyhanlı saldırılarının sorumlusu olarak gördükleri AKP hükümetini protesto etmek için Dolmabahçe’deki Başbakanlık ofisine yürümek istedi.

Polis, Dolmabahçe Sarayı önüne dek iki koldan yürüyen öğrencilerin buradan ilerlemesine izin vermedi, gaz ve tazyikli su ile öğrencilere saldırdı.

POLİS PLASTİK MERMİ SIKTI, İKİ ÖĞRENCİ YARALANDI

Dolmabahçe'de bir araya gelen bini aşkın genç, buradan Başbakanlık ofisi önünde yürümek istedi. Ancak, polis, tazyikli su ve gaz bombalarıyla saldırdı. Polisin saldırısına gençler taş ve soda şişeleriyle karşılık verdi. Polis saldırı sırasında gençleri hedef alarak gaz bombası ve plastik mermi sıktı.

"Katil ABD işbirlikçi AKP", "Katillerden hesabı gençlik soracak", "Reyhanlının hesabını gençlik soracak", "Reyhanlı halkı yalnız değildir" sloganlarını atan gençler çatışarak Fındıklı'daki Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ne çekildi.

Polis, üniversite içerisine de tazyikli su ve plastik mermi sıktı. Plastik merminin isabet etmesi üzerine iki öğrenci yaralandı.

Ayrıca yol boyunca otobüs duraklarında bulunan yüzlerce kişi polisin kullandığı yoğun gaz bombasından etkilendi. Çatışmalar sırasında tramvay seferleri de durdu. (ETHA, Bianet - Fotoğraflar: Beyza Kural)