İstanbul Üniversitesi’nde bugün (11 Nisan) Dicle Üniversitesinde Hizbullahçılar tarafından Yurtsever Gençlik üyesi öğrencilere yapılan saldırıları protesto etmek içi afiş asmak isteyen öğrencilere, Müs-Genç (Müslüman Gençlik) üyesi bir grup sopalarla saldırdı.

Dicle’de yaşananlara tepki gösterilen afişi asan üniversitelilere,  diğer grup “Hizbullah’a laf edemezsiniz” diyerek saldırı düzenledi.

Saldırıya maruz kalan öğrencilerin daha sonra afişleme eylemlerini sürdürdüğü öğrenildi.

POLİS, KAMPÜSE GİRDİ

Okula giren çevik kuvvet yan kapıdan öğrencilerin girişini engellemeye çalıştı. Öğrencilerin üniversiteye girmek istemesi üzerine polis üniversitelilere müdahale etti.

Müs-Genç'lilerin ise anakapı önünde bekleyişini sürdürdüğü bildirildi.

Üniversiteliler de “Polis defol üniversiteler bizimdir” sloganlarıyla polisin müdahalesini protesto etti.

ÖĞRENCİLERDEN 12 NİSAN'DAKİ BASIN AÇIKLAMASI İÇİN ÇAĞRI

Sendika.Org'un haberine göre, ellerinde sopalarla “Yaşasın şeriat”, “La ilahe illallah”, “Biz müslümanız hiç bir şey yapamazsınız” diye bağıran Müsülman Gençlik adlı gruptakilere özel güvenlikçiler uzun süre müdahale etmedi. Çevik kuvvet daha sonra ‘Müslüman Gençlik’ üyelerini gözaltına aldı.

Saldırıların ardından fakülteler arası geçiş yasağı ilan eden üniversite yönetimi tarafından, okula girmek isteyen diğer üniversitelilerin özel güvenlikçiler tarafından darp edildiği belirtilirken, arkadaşlarını korumak için kapıya toplanan öğrencilere önce ÖGB saldırdı, sonra da polis müdahale etti. 

Bu arada üniversiteliler, bugün yaşanan polis müdahalesini ve saldırıları protesto etmek için yarın (12 Nisan)  saat 15.00′da herkesi İstanbul Üniversitesi Ana Kapı önünde yapacakları basın açıklamasına çağırdı.