PKK lideri Abdullah Öcalan'a İskoçya’daki Strathclyde Üniversitesi tarafından onursal/fahri üyelik ödülü verildi. Öcalan'ın ödülünü 20 Haziran’da düzenlenecek bir tören ile İmralı Heyeti üyesi Ceylan Bağrıyanık alacak.

Özgür Gündem'deki habere göre üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, Öcalan’ın 1999’da Kenya’nın başkenti Nairobi’de CIA ve Türkiye güçleri tarafından tutuklandığı belirtildi.

Ödülü, Öcalan yerine, İmralı Heyeti üyesi Ceylan Bağrıyanık’ın alacağı da vurgulanan açıklamada, konuğun çeşitlilikten sorumlu, genel müdür ve avukat olan Roza Salih tarafından karşılanacağı vurgulandı.

"BU ÖDÜLÜ HAK ETTİ"

Çeşitlilikten sorumlu genel müdür Roza Salih ise yaptığı açıklamada, “USSA’nın Abdullah Öcalan’ın mücadelesini tanıyıp ona ömür boyu onursal üyelik vermesinden çok memnunum. Öcalan bu ödülü hak etti. O, Kürtler için demokrasi istiyor ve Kürt etnisitesinin, insan haklarına dayalı eşit bir toplumda yaşayan insanlarla birlikte tanınmasını istiyor” dedi.

TÖREN 20 HAZİRAN'DA

20 Haziran’da Glasgow’da yapılacak törene KNK üyeleri de katılacak.

Üniversite tarafında yapılan açıklamada ayrıca PKK’nin Kürt halkının bağımsızlığı için 30 yıldır silahlı bir mücadele verdiği de hatırlatıldı.

PKK’nin şu anda demokratik konfederalizmi benimsediği de kaydedilen açıklamada, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın 2013 Diyarbakır Newrozu’nda ateşkes çağrısı yaptığı da kaydedildi. Öcalan’ın bu çağrıyı bu yılki Newroz kutlamalarında yinelediği de vurgulanan açıklamada, Öcalan’ın 40'tan fazla kitap yazdığı da kaydedildi.