Diyarbakır'da gerçekleştirdiği bir basın açıklamasının ardında yaşanan çatışma ortamında hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu ve insan hakları savunucusu Tahir Elçi için Malatya İnönü Üniversitesi öğrencileri bir basın açıklaması düzenledi.

Üniversite kütüphanesi etrafında bulunan alanda bir araya gelen İnönü Üniversitesi öğrencileri, Tahir Elçi'nin Diyarbakır'ın Sur ilçesinde tarihi eserlerin çatışmalardan dolayı tahrip olduğunu göstermek ve tarihsel mirasa sahip çıkmak için gerçekleştirdiği basın açıklamasında öldürülmesini kınayarak yaşanan olayın "alçakça bir cinayet" olduğunu söylediler.

Öğrenciler yine Diyarbakır'da Selahattin Demirtaş'a yönelik gerçekleşen suikast girişiminin Tahir Elçi suikastinden bağımsız düşünülemeyeceğini vurgulayarak basın açıklamalarında şu ifadeleri kullandılar:

"Belirtmek isteriz ki bu kurşun kör bir kurşun değildir. Bu kurşun geçtiğimiz günlerde Amed'de Selahattin Demirtaş'a suikast girişiminde bulunan JİTEM zihniyetinin kurşunudur. Bu kurşun AKP iktidarının yürüttüğü savaş politikalarının ve sıkıyönetim uygulamalarının yarattığı bir karanlığın ürünüdür.

Bizler İnönü Üniversitesi öğrencileri olarak ömrünü barışa, adalete ve hukuka adamış Tahir Elçi'nin katledilmesini tüm gücümüzle lanetliyoruz." (Serdar Yücekaya / Demokrat Haber Malatya)