Yeşilay ile Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilkokul öğrencilerini "fuhuşa karşı bilgilendirmek" için bir protokol imzaladıkları öğrenildi.

Cumhuriyet'ten Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre, sigara, alkol, uyuşturucu gibi maddelerin tüketimini en aza indirmek için imzalanan protokolde, “Yine aynı amaca uygun olarak kumar ve fuhuş gibi toplumu kemiren kötü alışkanlıklara da uyarıcı ve bilgilendirici bir misyon üstlenerek mücadele etmek” ifadeleri yer aldı. Ayrıca aralarında fuhuşla mücadelenin de bulunduğu protokol amaçları çerçevesinde “ilkokul öğrencilerine hayat boyu misyon yüklemek için” sertifika verilecek. Yeşilay Cemiyeti ile imzalanan protokolün 1. maddesinde, “Ülkemizdeki ahlaki ve kültürel kalkınma atmosferi içerisinde; sigara, alkol, uyuşturucu gibi maddelerin tüketimini en aza indirmek ve sağlıklı bir nesil ve toplumun oluşmasına zemin hazırlamak” amaçlarının benimsendiği belirtildi. Ayrıca, “Zararlı madde bağımlılarının kurtulmalarına yardımcı olacak yolları göstermek ve bağımlıların topluma yeniden kazandırılmasını sağlamak” ifadeleri kullanıldı.

'POTANSİYEL KULLANICILAR' NASIL ANLAŞILACAK?

Bu amaçlarla ilgili olarak ayrıca, “Henüz bağımlılık yapan maddeyi kullanmaya başlamamış olanları ulaşmak ve eğitmek amacı”ndan bahsedildi. Ancak protokolde, bağımlılık yapan maddeyi kullanamaya “henüz” başlamayan “potansiyel bağımlı öğrencilerin” nasıl belirleneceği ve bunlara nasıl bir eğitim verileceğine ilişkin bir bilgi yer almadı.

Maddenin devamında, “Yine aynı amaca uygun olarak kumar ve fuhuş gibi toplumu kemiren kötü alışkanlıklarla da uyarıcı ve bilgilendirici bir misyon üstlenerek mücadele etmek” ifadelerinin kullanılması dikkat çekti.

ÖĞRENCİLERE SERTİFİKA

Bu amaçlar çerçevesinde hazırlanan işbirliği protokolünde yapılacak faaliyetlere de yer verildi. Buna göre, öğrenciler müdürlükle cemiyet arasındaki işbirliği içinde verilecek eğitimlerden ellerinde bir sertifika ile ayrılacak. Bununla ilgili olarak protokolde, “Hayatlarındaki ilk sertifikayı, Yeşilay’dan almaları ile belirli bir misyon üstlenmeleri bakımından, okula yeni başlayan ilkokul öğrencilerine sertifika verilmesi” ifadeleri kullanıldı. Yapılacak diğer faaliyetler ise, “Seminer, konferans, eğitim çalışmaları ve programları yapılacak; personel ve öğrencilerin bilinçlenmesine yönelik spor , sağlık ve eğitim gibi etkinlikler yapılacak; Yeşilay Gençlik Tiyatroları öğrencilere gösterilecek; eylem planı ve ulusal ortak proje hazırlanacak, AB normlarına uygun uluslararası ortak proje hazırlanacak” şeklinde sıralandı.