İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri dün düzenlenen törenle mezun oldu. Mezuniyete öğrencilerin aileleri de katıldı.

Fakültede düzenlenen tören sonrası öğrenciler ellerindeki "Gaz atanların değil Halkın Gazetecileriyiz" pankartıyla dışarı çıktı.

Öğrenciler hazırladıkları "Diren Anne Mezun Oluyoruz", "Roboskiyi, Reyhanlı 'yı, Lice 'yi, Taksim'i, unutmayacağız. Unutursak Kalbimiz Kurusun" dövizlerini yere bırakarak eylemlerini sonlandırdı.

SANSÜR UYGULASIN DİYE YETİŞTİRMİYORUZ

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi son sınıf öğrencilerinden Ulaş Çağrı Koçak “Bu sistemin bir parçası olmak istemiyoruz, mücadelemizi vereceğiz. Bizim okulda gördüklerimiz ile piyasada olanlar aynı değil” dedi.

Törende İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in yolladığı tebrik okunurken öğrenciler tarafından yuhalandı.

Gazetecilik Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Suat Gezgin “Öğrencilerimizi sansür uygulasın diye yetiştirmiyoruz. Öğrencilerimizin medyayı bu şekilde eleştirmesini takdir ediyorum. Okulda özgür basın ve özgür habercilik nasıl yapılır diye öğretiyoruz. Öğrencilerimizin arkasındayız” dedi.

Veliler de öğrencilerle birlikte slogan atıp pankart taşıdı. Törenin sonunda Gezi parkı ve Lice’de hayatı kaybedenlerin ismi okundu, öğrencileri “burada” diye haykırdı. (www.limit.ws)