Halkevleri Hopa Şubesi’nin yaz aylarında çocuklara yönelik düzenlemiş olduğu atölye çalışmaları kapsamında “toplumsal cinsiyet” atölyesine Hopa Milli Eğitim Müdürlüğü’nün suç duyuru üzerine Hopa Savcılığı tarafından “müstehcenlik” soruşturması açıldı.

Çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Halkevleri Hopa Şube Başkanı Volkan Altunkaya, "Milli Eğitim Müdürü’nün yediği maklubeden bu çocuklara yedirmeyeceğiz" dedi.

Altunkaya şöyle devam etti:

“Artvinin ilçelerinde yaklaşık  5 yıldır çocuklara yönelik atölye çalışmalarımız sürüyor. İlginç biçimde iki yıldır  Hopa Milli Eğitim Müdürü, Halkevi'nin çalışmalarını engellemeyi özel görevi edinmiş durumda. Hopa Halkevi, Hopa’da çay üreticisi, çevre ve doğa mücadelesi verenlerle birlikte Hopa’da mücadele eden örgütlerden biridir. Bunların yanında şubelerinde bağlama, gitar, tulum, edebiyat, şiir, halk oyunları atölyeleriyle çocukların ve gençlerin kültürle sanatla buluşmasının adresidir.  İtaat eden değil sorgulayan araştıran özgür düşünen gençler yetiştirmeye devam edeceğiz. Bu çalışmaların Milli Eğitim Müdürünü rahatsız etmesinin sebebini biliyoruz. Bu çalışmalar sürdükçe Milli Eğitim Müdürü’nün bağlı bulunduğu cemaat ve tarikatlar örgütlenemiyor. Biz bu çalışmaları sürdüreceğiz. Milli Eğitim Müdürü’nün yediği maklubeden bu çocuklara yedirmeyeceğiz. Milli Eğitim Müdürü terfi almak için eğitimin kalitesini yükseltmek için çalışmalar yürütsün, Halkevinden ona ekmek çıkmaz” diye konuştu