Barış Çelik* / Evrensel

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın katılacağı etkinliğin yapılacağı ODTÜ U3 Amfisi iki saat öncesinden dolmaya başladı. Demirtaş ve Sırrı Süreyya Önder gelmeden amfi ve koridorlar dolmuş, izdiham dışarı kadar taşmıştı. Etkinlik slayt gösterimi ve seçim şarkılarıyla başladı. Demirtaş'ın Meclis'te yaptığı “Seni başkan yaptırmayacağız” konuşması yoğun tezahüratlar altında dinlendi.

Sırrı Süreyya Önder ve Selahattin Demirtaş'ın amfiye girmesinin ardından 6 Mayıs ve devrim mücadelesinde yaşamını yitirenler için saygı duruşu yapıldı.  İlk sözü HDP'nin Ankara adaylarından Önder aldı ve kısa bir konuşma yaparak sözü Demirtaş'a bıraktı.

DEMİRTAŞ DIŞARI!

Demirtaş'ın konuşması sürerken, salonu dolduran kitle sıcaktan bunaldı ve etkinliğin açık havada sürmesini isteklerini “Demirtaş dışarı” sloganı ile dile getirdi. Bunun üzerine dışarıya çıkıldı. 3'lü Amfi'nin önünde miting havasında geçen konuşmasında Demirtaş, ODTÜ Rektörlüğü'nün hem basına çıkardığı engeli, hem de Bahar Şenliği'nin iptaline neden olan tutumunu eleştirdi. Ardından Demirtaş öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Etkinliğe katılım çok yoğundu. Gençlerin Demirtaş'ı sahiplenmesinin yanında ODTÜ'de çalışan emekçiler, taşeron işçiler ve kafası karışık öğrenciler de büyük bir merak ve dikkatle Demirtaş'ın her sözünü  dinledi. ODTÜ'den yoğun bir destekle ayrılan Demirtaş, ilgiden de anlaşılacağı gibi ODTÜ'de barajı yıkmış oldu. 2015 ODTÜ Devrim yürüyüşünün anısına bastırılan tişörtlerden birer tane Demirtaş ve Önder'e hediye edildi. Fotoğraf çektirenler, sarılanlar eşliğinde salona giren Demirtaş aynı coşku ve heyecanla uğurlandı.

* ODTÜ emekçisi