Demokrat Haber / Bekir Avcı

habervaktim.com'da yayımlanan "İLEF baştan kokmuş" başlıklı haberde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri tek tek hedef gösterildi.

Fakültenin eski dekanı Prof. Dr. Eser Köker, Doç. Dr. Funda Başaran Özdemir, Prof. Dr. Mine Gencel Bek ve daha birçok öğretim görevlisi haberde "teröre destek" ile suçlanıp, itham edilirken; bu ithama layık görülmelerine neden olarak da Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) Siyaset Akademisi'nde ders vermek, feminist olmak gibi nedenler gösterildi.

Fakülte öğretim görevlilerinin Akit gazetesinin "ırkçı, ayrımcı ve asılsız" haberlerine ve habercilik anlayışına karşı başlattığı kampanyaya işaret edilen haberde, İLEF, 'yasadışı bir örgütün hücre evi' gibi gösterilirken, "Öğretim üyelerinin tamamına yakınının marjinal gruplara gerek korkusundan gerekse eğiliminden göz yumduğu veya destek verdiği" gibi iddialar yer alıyor.

Habere göre, KCK tutuklamalarına tepki gösteren İLEF'teki öğretim görevlilerinin bu tepkisi onların 'terör örgütü üyesi' olduklarının da göstergesi olarak resmedilirken, Fakültenin eski hocaları da habervaktim.com'un bu haberinden nasibini alıyor.

Fakültenin eski dekanlarından Prof. Dr. Ahmet Tolungüç ve eski öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Mustafa Korkmaz Alemdar da "PKK üyesi ve sempatizanı öğrencilerin oyuncağı" olmakla suçlanıyor.

ODTÜ OLAYLARI VE BAŞBAKAN'IN SÖYLEMLERİNİN ARDINDAN BAŞLAMIŞTI

Yeni Akit gazetesinin internet sitesi olan habervaktim.com'un, Ankara Üniversitesi'ne yönelik bu 'hedef gösterme' haberleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ODTÜ ziyareti sırasında çıkan olayların ardından başlamış ve artış göstermişti.

Başbakan'ın polis şiddetine maruz kalan ODTÜ'lü öğrencileri ve öğretim görevlilerini suçlayan konuşmaları medyada uzun bir süre gündem kalmıştı. Erdoğan, ODTÜ'de kendisini protesto eden öğrencilerin sırt çantalarında 'molotof kokteyli' gibi malzemeler taşıdıklarını öne sürmüş; öğrencilere yönelik polis şiddetini kınayan öğretim görevlilerini ise "bunlar bitmiş, eğer bunlar öğretim görevlisiyse vay Türkiye'nin haline" diye eleştirmişti.

Akit ve habervaktim.com ise ODTÜ olaylarının gündemden düşmesinin ardından da İLEF'İ hedef gösteren haberleri yapmaya devam etti. Yapılan haberlerde öğrencilerin demokratik haklarını kullanmaları; bu çerçevede astıkları afişler, attıkları sloganlar gibi faaliyetleri "terörist faaliyet" olarak nitelendirilirken, öğretim görevlileri ise onlara "çanak tutan" olarak haberleştirildi.

Bu son haberde ise yelpazenin genişlediği, "feminist faaliyetlerde bulunmak, BDP siyaset akademisinde ders vermek" gibi faaliyetlerin de Akit'in "terörist faaliyetler" listesine eklendiği görülmekte.