Lise öğrencilerinin isyan dalgasına her geçen gün yeni okullar eklenirken, bir bildiri de Robert Koleji’nden geldi.

Türkiye’nin köklü liselerinden İstanbul Erkek, Galatasaray, Cağaloğlu Anadolu, Bornova Anadolu, Vefa, Kadıköy Anadolu, Notre Dame de Sion ve İzmir Çiğli Fen Lisesi, Bakırköy Anadolu Lisesi, İzmir Atatürk Lisesi, Bursa Erkek Lisesi, Balıkesir Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi, Antalya Çağlayan Anadolu Lisesi, Bakırköy Kartaltepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi peş peşe bildiri yayınlamıştı.

‘ARKADAŞLARIMIZA DESTEK VERMEK BİZİM GÖREVİMİZDİR’

Robert Kolejlilerin yayınladıkları bildiride, “Gün sessiz kalma günü değildir. Özgür, çağdaş, bilimsel ve laik eğitim için mücadele etme ve mücadele eden arkadaşlarımızla omuz omuza dayanışma günüdür” dendi.

Okullardaki baskıya, ayrımcılığa ve sansüre karşı çıktıklarını belirten öğrenciler, bunun görevleri olduğunu ifade etti: “Türkiye’de birçok kişinin susmayı tercih ettiği bu dönemlerde haksızlığa karşı çıkan arkadaşlarımıza bu yol boyunca destek vermek bizim de görevimizdir.”

Diğer liselerdeki öğrencilere selam gönderen öğrenciler, “Herkese eşit, özgürlükçü eğitim hakkı doğmadıkça, bu hakka sahip olanlar da susmayacak, direnecektir” dedi.

Kaynak: Diken