Özyeğin Üniversitesi rektörü Profesör Erhan Erkut, Gezi Parkı Direnişi sürecinde gösterdiği tavır nedeniyle mütevelli heyeti tarafından istifaya zorlandı.

Erhan Erkut'un gözaltındaki öğrencisinin serbest bırakılması için üniversite avukatını devreye sokması nedeniyle baskıyla karşı karşıya kaldığı ve bunun sonucunda 1 Temmuz itibariyle görevinden istifa ettiği ifade ediliyor.

Başka Haber'e göre, Erkut görevinden ayrılmasının ardından öğrencilerine şöyle bir mail attı:

“değerli özyeğin üniversitesi mensupları,

1 ocak 2008’de başladığım rektörlük görevim süresince bana duyulan güven ve sunulan fırsatları, tüm deneyim ve yetkinliklerim, ve sizlerin emsalsiz desteğiyle birleştirerek üniversitemiz için birlikte çok sağlam bir temel attık. artık üniversitemiz kuruluş sürecini büyük ölçüde tamamladı ve büyüme sürecine girdi. eminim bu sürecin benim için keyifli olduğu kadar yorucu olduğunun sizler de farkındasınız.

bundan sonra üniversitemizin ikinci dönemi, yani büyümesini tamamlama ve kurumsallaşma dönemi. bu dönemde gereken rektör formasyonunun kuruluş döneminden daha farklı olması gerektiğini baştan beri düşündüğümü biliyorsunuz. açıkçası kendimi hep “kuruluş dönemi rektörü” olarak gördüm, ve kanımca kuruluş dönemimiz sona erdi.

1 temmuz itibariyle rektörlük görevimden ayrılacağımı ve görevimi rektör vekili olarak prof. dr. esra gençtürk’e devredeceğimi sizlerle paylaşmak istiyorum. özyeğin üniversitesi’nde bir öğretim üyesi olarak görevime devam edeceğim ve rektör vekilimize tüm gücümle destek olacağım.

ortada hep birlikte yarattığımız bir eser var ve bunun idealimizdeki üniversiteye doğru evrilmesine destek vermeye hepimizin devam edeceğine hiç şüphem yok. bana vermiş olduğunuz desteklerinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. aynı desteği rektör vekilimiz esra gençtürk’e de vereceğinize inanıyorum. üniversitemizi gelecekte güzel günler bekliyor. hep birlikte yola devam edeceğiz, ve üniversitemizi layık olduğu yere taşıyacağız.

sevgi ve saygılarımla,

prof. dr. erhan Erkut”