Zonguldak'ta pazartesi günü bir araya gelen liseliler, Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek için yürürken İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kentte 3 ve 4 Haziran tarihlerinde izinsiz okula gelmeyen öğretmen ve öğrencilerin isimlerinin bildirilmesi için okul yönetimlerine yazı gönderdi.

Radikal'deki habere göre, kentte liselerde eğitim gören öğrenciler, önceki gün sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla örgütlenerek yürüyüş düzenledi. Okul kıyafetleriyle Madenci Anıtı önünde toplanan yaklaşık 300 liseli, ellerindeki Türk bayrakları ve ' Atatürk gençliği görev başında', 'Cumhuriyet polise, orduya, siyasetçilere değil gençliğe emanet', 'Her yer Taksim, her yer direniş' yazılı dövizlerle Valilik önündeki Şehitler Anıtı’na yürüdü. Bazı öğrenciler, kentte dün gerçekleştirilen yürüyüşlerde de yer alarak Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek verdi.

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİN İSİMLERİ İSTENDİ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, liseler ve ilköğretim okullarına dün gönderdiği yazıda, 3 ve 4 Haziran tarihlerinde izinsiz okula gelmeyen öğretmen ve öğrencilerin isim ve sayılarının bildirilmesini istedi. İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek imzasıyla okul müdürlüklerine gönderilen yazıda şöyle denildi:

"3 ve 4 Haziran tarihlerinde izinsiz göreve gelmeyen öğretmen ile okula gelmeyen öğrencilerin isim ve sayılarının, 5 Haziran tarihine kadar müdürlüğümüze bildirilmesini ve okul müdürlüklerince yapılan işlemler hakkında bilgi verilmesi hususunda gereğini rica ederim."

"DEVAM TAKİBİYLE İLGİLİ YAZDIK"

İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, konuya ilişkin, okul yönetimlerine, öğrencilerin devamsızlık yapmamaları konusunda tedbir alınması için yazı gönderdiklerini söyledi.

Yıl sonlarında öğrencilerin devam takibiyle ilgili okullara bu tür resmi yazılar yazdıklarını ifade eden Özbek, bunun dışında özel bir amaçlarının olmadığını kaydetti.(DHA/Ersin Ercan-Durmuş Sevindik)