Eskişehir’de 2 Haziran günü polis dayağı yüzünden kafatası kemiği kırılan Gürcistan uyruklu üniversite öğrencinin sağ eli tutmuyor. Aradan bir yıl geçmesine rağmen Avaliani’yi döven failler de bulunmadı.

Eskişehir’de üniversite okuyan Gürcistanlı Akaki Avaliani’nin hayatı 2 Haziran 2013 günkü Gezi Parkı eylemlerinde yediği dayak yüzünden altüstü oldu.

Evine giderken Üniversite Caddesi üzerindeki olayların ortasında kalan Avaliani, iddiaya göre bir polisin saldırısına uğradı.

Başından aldığı darbeyle ağır yaralanan ve bayılan Avaliani, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

15 gün yoğun bakımda, 20 gün normal serviste kalan ve iki ameliyat geçiren Avaliani’nin kafatası kemiğinin kırıldığı, kırılan kemiğin beyne batarak sağ kolunun felç olmasına neden olduğu belirlendi.

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi 4. sınıf öğrencisi olan Gürcistan vatandaşı Akaki Avaliani Konstantine, Eskişehir’de Gezi Parkı eylemlerinin yaşandığı olayla ilgili hem savcılığa hem de polise şikayetlerinden şimdiye kadar bir sonuç çıkmadı.

Eskişehir’deki Gezi Parkı eylemlerinde Ali İsmail Korkmaz da dövülerek öldürülmüştü. Ülke çapında çok sayıda kişi yaralanmış, gözünü ve organlarını kaybetmiş Başbakan Erdoğan polise yönelik eleştirileri kabul etmeyerek “polisim destan yazdı” demişti. (Kaynak: imc-tv)