Balkar Sümer Cantürk, Maltepe Küçükyalı'daki E.C.A Elginkan İlkokulu'nda yapılan sınava giremedi. Yetkililer engelli gence, talebi üzerine sınavda kendisine yardımcı olması için okutman verildiğini bu yüzden sınav yerinin E.C.A Elginkan İlkokulu yerine, E.C.A Elginkan Anadolu Lisesi olarak değiştirildiğini söyledi. Kendisine okul değişikliğinin bildirilmediğini söyleyen Cantürk, sınav saati başladığı için diğer okula da gidemeyince 2 yıldır beklediği sınavı kaçırmış oldu.

Cantürk annesiyle birlikte sınavın yapılacağı okula geldi. Elinde sınav giriş belgesiyle sınıfına çıkan 23 yaşındaki Balkar Sümer Cantürk'e salon sorumlusu bu okulda sınava giremeyeceğini söyledi. Açıköğretim Fakültesi Spor Yönetimi bölümünde okuyan görme engelli Balkar Sümer Cantürk, sorumluya niçin sınava giremeyeceğini sordu. Yetkililer engelli gence, talebi üzerine sınavda kendisine yardımcı olması için okutman verildiğini bu yüzden sınav yerinin E.C.A Elginkan İlkokulu yerine, E.C.A Elginkan Anadolu Lisesi olarak değiştirildiğini söyledi. Kendisine okul değişikliğinin bildirilmediğini söyleyen Cantürk, sınav saati başladığı için diğer okula da gidemeyince 2 yıldır beklediği sınavı kaçırmış oldu.

"ENGELLİLERİ ENGELLİ SINAVINA ALMIYORSUNUZ"

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Balkar Sümer Cantürk, "Sınav koşullarımın değiştirilmesi için ÖSYM'ye gerekli belgelerimi yollamama rağmen cuma gününe kadar haber gelmedi. Cuma günü okutman ve işaretleyiciyle sınava girebileceğim söylendi. Fakat sınava geldiğimde "Burada sınava girmiyorsunuz" denildi. Elimdeki belgeye rağmen sınava alınmadım, sınava giremediğimle ilgili tutanakta tutturamadım. Görme engelim olduğundan dolayı okutman ve işaretleyici yardımıyla girmek istedim ancak sistemlerindeki yanlışlıkları yüzünden.. Benim sınav belgemde bu değişiklik gözükmedi. Bu nedenle, aldığım belgede yazan okula geldim ama sınava giremedim. Bana başka bir okulda okutman verildiğiyle ilgili bir bilgide verilmedi. Burada beklerken sınav saati geçtiği için okutman olduğu söylenilen okula da gitmeme gerek kalmadı" diye konuştu.

Sınava giremediği için üzgün olduğu görülen Cantürk "2012'den beri iki sene geçti, iki sene sonra yeniden sınava giriyorsunuz. Bu sınav sonunda devlet memuru olacaksınız daha iyi şartlarda yaşamak istiyorsunuz. Ben bunu istedim. Memur olmak istedik fakat geldiğimizde sınava giremedik. Engelli KPSS'si denilen bir sınava sistemine geçiyorsunuz ama engellileri engelli sınavına almıyorsunuz" diye yakındı.

"BUGÜN BELKİ SINAVI KAZANABİLİRDİ"

Anne Nazan Cantürk ise, "Ben çok üzüldüm bu fırsat bir daha karşısına çıkmayabilir. Girmesini isterdim gelecek için beklentileri var, bugün belki sınavı kazanabilirdi" şeklinde konuştu. Engelliler için düzenlenen sınava giremeyen Balkar Sümer Cantürk, okul kapısında ikinci bir şaşkınlık daha yaşadı. Sınav salonundakiler engelli gence çıkışta, sınav sorumlusu kişinin görev belgesini de verdikleri ortaya çıktı. Cantürk üzerinde sınav sorumlusunun kimlik bilgileri ve fotoğrafının bulunduğu belgeyi şaşkın bir şekilde inceledi. Engelliler için düzenlenen KPSS sınavına giremeyen Cantürk yanında annesiyle birlikte okuldan ayrıldı. (Yarın)