Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı ve KESK eski Dönem Sözcüsü Bahri Akkan, Çınarlı Meslek Lisesi önünde polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Açığa alınmadan önce görev yaptığı Çınarlı Meslek Lisesi'ne çalışma arkadaşlarını görmek ve işyeri toplantısı yapmak için giden Akkan'ın, okul idaresi tarafından çağrılan polislerce gözaltına alındığı öğrenildi.

Alsancak Polis Merkezi'ne götürülen Akkan'ın ifade işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Öte yandan kısa bir süre önce Akkan, katıldığı basın açıklamaları ve demokratik eylemler gerekçe gösterilerek hakkında emniyet ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan soruşturma kapsamında açığa alınmıştı.

'DERHAL SERBEST BIRAKILMALI'

Eğitim Sen, İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Bahri Akkan'ın gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Akkan'ın nasıl gözaltına alındığının hatırlatıldığı açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bahri Akkan, örgütlenme faaliyetine için bugün okuluna gittiğinde okul müdürü tarafından açıkta olması bahane edilerek okula alınmak istenmedi. Akkan, şube yöneticilerimizin bu konudaki ısrarı üzerine, okul müdürü tarafından okula çağrılan polislerce gözaltına alındı.

“Bu olay, sendikal haklara ve sendikal örgütlenmeye açık bir saldırıdır. Şube başkanımızın derhal serbest bırakılmasını istiyor, sendikal hak özgürlüklerin kullanılmasına engel olan okul müdürü ve kolluk güçlerinin bu tutumunu kınıyoruz. Eğitim Sen olarak konunun takipçisi olacak ve yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız.”